NEC en FC Oss (vanaf 1 juli weer TOP Oss) hebben de voetbaltechnische samenwerking met een jaar verlengd. De twee eerste divisionisten delen al jaren de jeugdopleiding, al is die in de praktijk vooral van NEC.

Technisch directeur Remco Oversier: "Door de samenwerking met FC Oss hebben we, naast onze eigen regio, ook in de regio Oss een sterke positie. Dit heeft zich de afgelopen jaren vertaald in het doorstromen van talenten welke afkomstig zijn uit Oss. Door het verlengen van de prettige samenwerking kunnen we deze positie behouden."

"De succesvolle verhuur van Ragnar Oratmangoen, als ander voorbeeld, laat zien dat de samenwerking ook voor het eerste elftal beide clubs kan versterken", vervolgt Oversier. "We hebben wel de intentie om de naam van onze academie (NEC/FC Oss) weer om te zetten naar NEC, zodat ook daarin onze academie, welke gehuisvest is in Nijmegen, weer volledig valt onder onze BVO."

Eerder dit seizoen zegde Oss de samenwerking formeel nog op. De club moet echter volgens de regels van de KNVB een jeugdopleiding hebben. Daardoor wordt deze op papier gedeeld met NEC.