NEC en carnaval: het blijkt een huwelijk waar geen peil op te trekken valt. Als we de resultaten van de afgelopen tien jaar naast elkaar leggen, zien we wisselvalligheid troef. Vier keer werd er verloren, drie keer gelijkgespeeld en even zo vaak gezegevierd.

In 2018 gebeurde dat voor het laatst, toen er onder Pepijn Lijnders met 2-0 werd gewonnen van de beloften van PSV in de, toen nog, Jupiler League. De andere twee zeges werden geboekt in 2015 tegen FC Emmen (2-3, Jupiler League) en FC Utrecht (0-3, Eredivisie). Vorig jaar ging NEC met carnaval hard onderuit in de Gelderse derby tegen Vitesse.

De carnavalswedstrijd die veel supporters het meest bij zal staan was die in 2013 tegen FC Utrecht. De kater die debutant Ruud Boymans overhield aan een groot supportersfeest na NEC-Vitesse (2-1 zege) een week eerder amper bekomen, gingen de Nijmegenaren met de recent aangetrokken spits op bezoek bij FC Utrecht. Melvin Platje schoot NEC al vroeg op voorsprong en invallers Erik Falkenburg en Boymans ontpopten zich direct tot versterking voor de Nijmegenaren. Zij lieten NEC in de slotfase uitlopen naar 0-3.

Zondag speelt NEC niet zoals toen al vroeg op de dag, maar trapt het pas af om 20:00. Ondanks het ongunstige tijdstip heeft de ploeg van Rogier Meijer aan steun niets te klagen. Het 400 plaatsen tellende uitvak is volledig uitverkocht.