NEC heeft zondagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen AZ. Adam Maher opende de score namens de Alkmaarders met een knap schot in de linkerhoek. Twee minuten later maakte Kevin Conboy er al 1-1 van met een prachtige vrije trap. In de tweede helft moest NEC nog met tien man verder nadat Nick van der Velden een rode kaart ontving. Desondanks bleef de score op 1-1 steken.
Het behaalde punt van NEC kon men wel gebruiken, aangezien het de voorgaande vier duels verloor. Een week geleden ging het uit bij Ajax met 4-1 onderuit. In de eerste helft bracht Fischer de stand op 1-0 voor de Amsterdammers en niet veel later verdubbelde Rens van Eijden de score via een eigen doelpunt. In de tweede helft kwam Ajax op 3-0 na een prachtig lobje van Fischer. Een minuut later deed Van der Velden iets terug voor NEC met de 3-1, maar dat was niet genoeg, want Ryan Babel maakte er in de slotfase nog 4-1 van. AZ won vorige week eindelijk weer eens en deed dat uit bij Heracles. Ondanks dat de ploeg een uur met tien man speelde, hield het de 1-2 voorsprong de gehele wedstrijd vast.

Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan oud-NEC trainer Jan Remmers, werd er afgetrapt in een zonnig Goffertstadion. NEC  begon direct fel aan de wedstrijd en had in de beginfase het overwicht. De ploeg creëerde enkele kleine kansen, maar daar werden de Alkmaarders nog niet echt bang van. AZ zocht, wanneer het in balbezit was, vooral naar spits Altidore. Hoewel het daaruit niet echt gevaarlijk werd, nam de ploeg van Gertjan Verbeek na ruim een kwartier spelen toch de leiding. Met een individuele actie passeerde Adam Maher de Nijmeegse defensie vanaf de rechterflank en schoot de bal in de linkerhoek achter doelman Babos: 0-1. 
Lang kon AZ echter niet genieten van de voorsprong, want twee minuten later was het Kevin Conboy die de stand op gelijke hoogte bracht. Met een knappe vrije trap was hij zowel de Alkmaarse muur als doelman Esteban de baas: 1-1. Naarmate de wedstrijd vorderde, sloop er toch meer slordigheid in bij NEC. De bal werd vaker onnodig ingeleverd bij de tegenstander. Enkele minuten voor rust probeerde de ploeg van Pastoor weer wat meer de aanval te zoeken en dit resulteerde in een paar kansen uit spelhervattingen. Toch werd er in het restant van de eerste helft niet meer gescoord en gingen beide ploegen rusten bij een 1-1 stand.

Na de thee was NEC ontzettend slordig in de opbouw. Toch kwamen de Nijmegenaren er enkele keren gevaarlijk uit. Sören Rieks probeerde het vanaf de linkerflank, maar zijn schot ging voorlangs. Een paar minuten werd een poging van Foor gestopt door doelman Esteban. De voorzet kwam van Conboy. De kansen voor NEC bleven maar komen, want even later kwam Rieks opstomen vanaf de rechterflank en gaf de bal af aan Platje, die de bal snoeihard tegen de paal schoot, waardoor de stand nog altijd in evenwicht bleef. Na een uur te hebben gespeeld, kwam er weer actie in de wedstrijd. Van der Velden trapte duidelijk na op Wijnaldum en scheidsrechter Van Sichem was resoluut en trok direct rood.
Na de rode kaart zette AZ aan en de ploeg van Verbeek ging opnieuw voor de voorsprong. Door goed defensief werk van NEC kon AZ niet echt dreigend worden. Tien minuten voor tijd hield Babos NEC nog op de been met een knappe redding op een schot van Altidore. De grootste kans op de 2-1 voor NEC kwam misschien wel van AZ-doelman Esteban, die iets te lang wachtte met het aannemen van een pass, waardoor hij gedwongen werd de bal snel van de doellijn te halen. In de slotfase lukte het beide ploegen eigenlijk bijna niet meer om nog gevaarlijk te worden. Het laatste wapenfeit van AZ werd door Babos gekeerd, waardoor er werd afgefloten bij een 1-1 stand.
Volgende week zaterdag gaat NEC in Breda op bezoek bij NAC. De wedstrijd begint om 19:45 uur.

Wedstrijdverloop
17’ 0-1: Maher.
19’ 1-1: Conboy.
61’ Rode kaart: Van der Velden.
Opstellingen
NEC: Babos; Will, Van Eijden, Breuer, Conboy; Pálsson, Van der Velden, Koolwijk; Rieks (90’ Falkenburg), Platje (90’ George), Foor (77’ Amieux).
AZ: Esteban; Marcellis, Reijnen (77’ Johannson), Viergever, Wijnaldum; Henriksen, Maher, Elm; Beerens, Altidore, Berghuis (60’ Gudmundsson).