NEC is op de zesde plaats geëindigd in de VVCS Veldencompetitie. Voor de Nijmegenaren is dat een verbetering ten opzichte van een jaar eerder. Feyenoord is voor het negende jaar op rij op de eerste plaats geëindigd in dit klassement, maar moet deze plek dit seizoen wel delen met Ajax.

Wekelijks geven de aanvoerders uit de Eredivisie hun beoordeling over het veld waar ze dat weekend op hebben gespeeld. De laagste waardering is één en de hoogste is vijf. NEC eindigt uiteindelijk met een gemiddelde score van 3,82. Deze is goed voor de zesde plaats en dat is beter dan het jaar daarvoor. In het seizoen 2021/22 eindigde NEC op de tiende plaats in dit klassement. Dit deden de Nijmegenaren met een gemiddelde score van 3,29.

Tekst gaat verder onder de Tweet.

Afgelopen seizoen speelden nog vier clubs met kunstsprieten in de Eredivisie. De velden van Cambuur (1,18), Emmen (1,29), Excelsior (1,41) en FC Volendam (1,71) bungelen onderaan het klassement. Vanaf het seizoen 2025/2026 is het kunstgras verboden in de Eredivisie. Het slechts beoordeelde natuurgras lag bij FC Groningen (2,65).

Foto: Rob Koppers