In een leeg Goffertstadion bleven de Nijmegenaren en de beloften van Borussia Mönchengladbach zaterdagmiddag steken op een gelijkspel. Nadat NEC na een klein kwartier op achterstand kwam, was het Bart van Rooij die vlak voor tijd de gelijkmaker binnenschoof. Dit gelijkspel was de laatste wedstrijd van de voorbereiding; volgende week start voor NEC de Eredivisie met een uitwedstrijd bij landskampioen Ajax.

Ten opzichte van vorige week was er één wijziging in de basiself: Danny Vukovic begon op goal ten koste van Mattijs Branderhorst. De andere tien namen waren ongewijzigd. Dit betekende ook dat Jordy Bruijn weer in de spits begon; aanwinst Akman was vanmiddag nog niet speelgerechtigd. Tavsan, Van der Sluijs en De Wolf ontbraken aan Nijmeegse zijde wegens blessureleed.

Veel druk, weinig kansen
Vooral in de eerste twintig minuten wist NEC de Duitsers goed onder druk te zetten, maar tot kansen leidde dit niet. De zijkanten, met Okita en afwisselend Duelund en Mattsson, werden goed gevonden door met name de backs van NEC. Resultaat leverde het echter niet op; de verdediging van Borussia Mönchengladbach wist alle aanvallen zonder veel geweld af te stoppen. De gasten waren daarentegen wél trefzeker in ongeveer de eerste keer dat het serieus over de middenlijn kwam. Tom Gaal was trefzeker voor Gladbach met een kopbal en zette zijn team na een klein kwartier op 0-1 voorsprong. NEC liet het er niet bij zitten en bleef jagen op een doelpunt. Cas Odenthal was er na ruim een halfuur dichtbij met een kopbal, maar doelman Olschowksy pareerde zijn inzet. Aan de andere kant was het Phil Beckhoff die bijna de voorsprong verdubbelde, maar keeper Vukovic trad goed op en keerde de inzet van de spits.

Tweede helft
NEC had het na de theepauze wat moeilijker met de gasten uit Duitsland, die dit seizoen uitkomen in de Regionalliga West, evenals Wuppertaler SV en Alemannia Aachen. De Duitse jongelingen waren in het eerste kwartier tot tweemaal toe dichtbij een tweede doelpunt. Mika Schroers was echter niet scherp genoeg en zag twee kansen over en naast gaan. NEC kon aan de andere kant niet echt potten breken en zag vrijwel elke combinatie in rook opgaan.

Na vier wissels aan de zijde van NEC gingen de Nijmegenaren weer wat aandringen, waar de Duitse gasten het moeilijk mee hadden en zich staande hielden door met name veel overtredingen te maken. Bruijn was in de zeventigste minuut hard op weg de gelijkmaker maar miste scherpte. Ook Barreto en Vet werden in stelling gebracht maar geen van allen was scherp genoeg om het de doelman van die Fohlen lastig te maken. In het laatste kwartier waren de Nijmegenaren niet meer bij machte iets uit te halen, maar was het uiteindelijk Bart van Rooij die de toch wel verdiende gelijkmaker in de 87ste minuut binnenschoof en zo de eindstand op het scorebord zette: 1-1.

Voor NEC was dit de laatste wedstrijd in de voorbereiding; na zeven oefenwedstrijden treden de mannen van Rogier Meijer volgende week weer aan in de Eredivisie. Na een afwezigheid van vier seizoenen beginnen de Nijmegenaren met een zware uitwedstrijd bij landskampioen Ajax. Aanvang van deze wedstrijd is om 21.00 uur in de Johan Cruijf Arena.

Wedstrijdverloop
’16 0-1 Tom Gaal
’87 1-1 Bart van Rooij

Opstelling NEC Nijmegen
Vukovic; Van Rooij, Marquez (’65 Guth), Odenthal, El Karouani (’65 Bronkhorst); Proper, Schöne (’65 Vet), Duelund; Okita, Bruijn (’74 Romeny), Mattsson (’65 Barreto)

Foto’s: Rob Koppers