NEC heeft het seizoen 2015/2016 afgesloten met een nederlaag. Feyenoord was in de eigen Kuip te sterk: 1-0. NEC eindigt door de winst van FC Groningen en het gelijkspel van Vitesse als tiende in de eredivisie. De nieuwe club van Ernest Faber gaat samen met PEC Zwolle, Heracles Almelo en FC Uttecht de play-offs om Europees voetbal in.

De absolute uitblinker aan Nijmeegse kant was zondag Brad Jones. De Australische doelman hield NEC meerdere keren op de been met uitstekende reddingen. Dat zegt ook genoeg over de verhoudingen in het duel. Feyenoord had een veldoverwicht en kreeg de meeste kansen, terwijl NEC op de counter loerde. De Nijmegenaren kregen in de eerste helft een paar kansen, maar waren aanvallend onmachtig om de bal in het net te krijgen.

NEC hield de Rotterdammers voor rust prima in bedwang. Feyenoord was het gevaarlijkst, maar kreeg de bal nog niet in het net. NEC was vooral bezig met tegenhouden en dat ging na rust verder. Feyenoord jaagde op een doelpunt. Die kreeg de ploeg al vroeg na rust, toen de compleet vrijstaande Dirk Kuijt Jones omspeelde en simpel de 1-0 binnen tikte.

Daarna ging Feyenoord nog voor de tweede treffer, maar aan de andere kant geloofde de ploeg het wel. NEC hoopte uit de counter de gelijkmaker te scoren, maar dat lukte de Nijmegenaren niet. Feyenoord hield achterin vrij gemakkelijk stand tegen de Nijmeegse aanvallers. Na drie minuten blessuretijd floot scheidsrechter Ed Janssen af: 1-0. Zo sluit NEC het seizoen af met een tiende plaats, bovenaan het rechterrijtje.

Scoreverloop
55′ 1-0: Kuijt.

Opstelling NEC: Jones; Appiah, Dumic, Van Eijden, Woudenberg; Bikel (67′ Grot), Foor (82′ Sleegers), Ritzmaier (64′ Rayhi), Breinburg; Santos, Limbombe.

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Botteghin, Kongolo, Nelom; El Ahmadi, Toornstra, Vilhena (87′ Schuurman); Basacikoglu, Kuijt (75′ Achahbar), Elia (51′ Gustafson).

Foto: Rob Koppers