De selectie van NEC zal op 30 juni beginnen aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen 2023/2024. Op 8 juli staat de eerste oefenwedstrijd van het seizoen gepland tegen DIO’30 op sportpark De Gelenberg in Druten.

Het seizoen start met de eerste training op vrijdag 30 juni. De eerste oefenwedstrijd wordt gespeeld tegen tweedeklasser DIO’30 in Druten. Normaal gesproken speelde NEC altijd de eerste oefenwedstrijd tegen de amateurs van de club, maar die wedstrijd is dit seizoen geschrapt. Als tweede speelt NEC net als vorig seizoen in de voorbereiding tegen competitiegenoot RKC Waalwijk.

Een week later speelt NEC tegen het Engelse Altrincham FC dat uitkomt in de National League (vijfde niveau van Engeland). Een op het oog bijzondere tegenstander. En dat is Altrincham FC ook. Mark Luby, bestuurslid van Altrincham FC, is directeur van het Engelse bedrijf EBS Aftermarket Group Limited dat sinds kort een vestiging heeft in Nijmegen. Met deze vriendschappelijke wedstrijd hoopt Luby met Altrincham FC een vriendschappelijke band op te bouwen met NEC en meer wedstrijden te organiseren in de toekomst, zo staat er op de website van de Engelse club.

Volledige programma voorbereiding NEC:
Vrijdag 30 juni: Eerste training – Sportcomplex de Eendracht.
Zaterdag 8 juli: DIO’30 – NEC. Sportpark de Gelenberg in Druten om 18:00 uur.
Zaterdag 15 juli: RKC Waalwijk – NEC. Wedstrijd gespeeld bij vv Baardwijk om 13:30 uur.
Zaterdag 22 juli: NEC – Altrincham FC. Wedstrijd gespeeld bij WVW Weurt om 14:00 uur.
Vrijdag 28 juli: NEC – Al-Taawoun. Wedstrijd gespeeld bij Overasseltse Boys om 18.00 uur.
Vrijdag 4 augustus: N.T.B.
Zaterdag 5 augustus: Fandag vanaf 11:00 uur in het Goffertpark en NEC O21 – Feyenoord O21 om 14:00 uur.

Foto: Orange Pictures