Van 23 tot en met 28 mei 2017 is Stichting NEC Doelbewust gastheer van een internationaal speciaal voetbaltoernooi genaamd Nobody Offside. In samenwerking met Brownies & Downies, Uniek Sporten regio Nijmegen en Ondernemers sociëteit Regio Nijmegen (OSRN), maakt ook de club zich hard voor de doelgroep van mensen met een verstandelijke beperking.

ForzaNEC sprak met Pieter Tra, een van de oprichters van dit mooie initiatief. "Ik stond ooit op de markt in Wijchen, samen met de eigenaar van Brownies & Downies, en toen kwamen we op het idee een klein toernooitje te gaan organiseren in Wijchen. In eerste instantie een klein straatvoetbaltoernooitje voor gehandicapten. Toen we de steun van de gemeente Wijchen kregen konden we het gaan uitbreiden. Later kwamen ook nog NEC Doelbewust en andere gemeenten dit concept ondersteunen. Fantastisch!"

Met onder andere Feyenoord, Hapoel Tel Aviv en Benfica komen grote namen op dit evenement af. Nobody Offside is het eerste Internationaal Speciaal Voetbaltoernooi in Nederland. Daar mag NEC trots op zijn! Afhankelijk van de eventuele nacompetitie zullen er ook spelers en trainers uit de selectie bij dit evenement aanwezig zijn.

"Samen met de gemeenten Wijchen, Nijmegen, Beuningen, Heumen en de organisatoren van dit project zijn we bij elkaar gekomen. We kwamen tot de conclusie dat we dit hele project veel groter konden aanpakken. En dat hebben we gedaan. Er komen diverse teams uit allerlei verschillende landen op bezoek. In deze vijf dagen moeten de gehandicapten op een nog hoger podium in de maatschappij terecht komen", vervolgt Tra.

Het toernooi staat niet alleen in het teken van voetbal. Er worden bijvoorbeeld kookworkshops gegeven, de teams leren zichzelf te presenteren én ook voor entertainment op maat wordt gezorgd. Kortom, deze vijf dagen moeten de vijf mooiste dagen uit het leven van deze mensen met een verstandelijke beperking worden! Wij NEC-fans kunnen helpen. Als supporters kunnen we trots zijn dat NEC de eerste is die zo’n toernooi organiseert, en dat moeten we uitstralen. Alleen al als supporter langs de lijn bij de wedstrijdjes kunnen jullie de voetballers een enorme boost geven!

Om dit evenement straks daadwerkelijk ook als onvergetelijk te kunnen bestempelen, is er natuurlijk hulp nodig. De catering moet worden verzorgd, de bussen moeten van plek naar plek geleid worden, de activiteiten hebben begeleiding nodig, etc. Heb je interesse om te helpen, of wil je dit evenement op een andere manier steunen? Mail gerust naar rene.mos@necdoelbewust.nl of bel René op 06-22218179. Een financieel steuntje in de rug is ook mogelijk.