Syb van Ottele vertrekt mogelijk deze winter nog bij NEC. De middenvelder annex verdediger heeft een aflopend contract en het lijkt erop dat deze niet verlengd zal worden. Daarnaast is er interesse van SC Heerenveen. Als de eredivisionist Van Ottele deze winter nog over wil nemen, zal het een kleine transfersom op tafel moeten leggen.

Dat melden bronnen binnen de club. Toen de selectie zich afgelopen zondag weer meldde om de trainingen te hervatten stond er voor Supportersblad De Goffertkreet een interview met de 18-jarige Nijmegenaar op de agenda. Deze werd zaterdagavond wegens ‘privé-omstandigheden’ uitgesteld. Van Ottele stond wel gewoon op het trainingsveld.

Vorige week meldde algemeen directeur Wilco van Schaik in een interview met deze site dat hij komende periode in gesprek zou gaan met onder andere Van Ottele. “Zij hebben hier hun eerste contract getekend, dat zijn nooit de hoogste. We hebben altijd gezegd: als je presteert, komen we bij je terug”, aldus Van Schaik, die hier ogenschijnlijk te laat mee is.

Foto: Rob Koppers