Als het seizoen nog wordt uitgespeeld, kan de veranderde opzet die de KNVB voor ogen heeft nadelige gevolgen hebben voor NEC. Volgens de NOS is het de bedoeling dat alleen de vier periodekampioenen van de Eerste Divisie in de play-offs terecht komen. Daarnaast wordt er maar één wedstrijd per ronde gespeeld. De nummer zestien van de Eredivisie stroomt pas in de finale in en speelt tegen de winnende periodekampioen.

NEC hoopte via de eindrangschikking een play-offticket te bemachtigen, maar met dit plan gaat dat niet door. De Graafschap, FC Volendam en NAC Breda pakten tot nu toe een periodetitel. De kans is groot dat De Graafschap direct promoveert, waardoor de eerstvolgende op de ranglijst dat ticket zou bemachtigen. Dat is nu Go Ahead Eagles. NEC zou die plek nog kunnen bemachtigen of zelf de vierde periodetitel winnen.

Het is allemaal nog koffiedik kijken, want van allerlei kanten wordt het plan van de KNVB al gekraakt. Zo zou het helemaal niet zeker zijn dat er in juni alweer gevoetbald kan worden en ook meerdere burgemeesters hebben al gezegd dat ze dat niet toestaan.

Foto: Rob Koppers