Voor het tweede achtereenvolgende seizoen trekt NEC in de winterstop naar Alhaurín El Grande. De Nijmegenaren zullen van 13 tot en met 20 december verblijven in Spanje en ForzaNEC is daar natuurlijk bij. Voor NEC is het te hopen dat het trainingskamp niet uitloopt op een sof, zoals vorig jaar wel het geval was.

Toen werd het trainingskamp namelijk voortijdig afgebroken. NEC was een van de weinige clubs in Nederland die toentertijd een trainingskamp in het buitenland belegde en daar kwam het bedrogen van terug. De Nijmegenaren zouden tussen 2 en 8 januari verblijven in Spanje, maar drie dagen voordat ze eigenlijk zouden vertrekken vloog de selectie van Rogier Meijer vanwege coronarisico’s al terug naar Nederland. Vooral de manier waarop dit gebeurde zorgde voor een vervelende nasmaak bij de aanwezigen.

Dit jaar kiest de Nijmeegse Eredivisionist voor dezelfde plek voor een langere periode. De beoogde zes dagen vorig jaar waren al langer dan eerdere jaren, maar nu wordt er nog een dag extra aan toegevoegd. Alhaurín El Grande ligt in het zuiden van Spanje en tussen Málaga en Marbella in. Voor verdediger Ivan Marquez is het een soort van thuiskomen. De Spaanse verdediger komt namelijk uit Marbella en speelde in de jeugd van Málaga CF. Op de foto zie je Marquez met zijn dochtertje op het trainingsveld in Alhaurín.

De faciliteiten in Andalusië zijn goed. NEC verbleef jarenlang in Estepona en moest telkens een kwartier reizen naar het verderop gelegen trainingscomplex met een matig veld. Ted van Leeuwen wilde meer en beter en kwam uit bij het Alhaurín Golf Resort. Daar was Rogier Meijer vorig jaar erg over te spreken. “Je stapt hier zo het veld op en het is ook nog eens een uitstekende mat”, zei de trainer tevreden.

(Oefen)wedstrijden

Over de eventuele oefenwedstrijden op het trainingskamp is nog niks bekend. Ongetwijfeld zal de ploeg van Rogier Meijer, die de winterstop waarschijnlijk alleen zonder Jasper Cillessen moet doorbrengen, ook in Nederland de nodige oefenduels afwerken. De winterstop duurt door het WK in Qatar zeven weken.

Na de winterstop speelt NEC op 8 januari zijn eerste Eredivisiewedstrijd van het nieuwe jaar. Regerend landskampioen Ajax komt dan op bezoek in de Goffert, een week later wacht de derby in Arnhem en midweeks staat een bekeronderonsje met Almere City op de rol. Na terugkomst uit Spanje hebben de Nijmegenaren dus nog zo’n 2,5 week voordat de competitie wordt hervat.