NEC heeft maandagavond twee punten laten liggen in het treffen met een sterk Jong PSV. De ploeg van Adrie Bogers kantelde de wedstrijd knap na een vroege achterstand en deed zichzelf met een 3-3 gelijkspel, door drie treffers van de verdedigers, tekort.

Bekijk hier de samenvatting van Jong PSV-NEC.

De wedstrijd was nog geen halve minuut oud en scheidsrechter Joey Kooij moest al naar de stip wijzen. Calvin Verdonk schatte een lange bal van Adam Maher over de as van het veld verkeerd in, Albert Gudmundsson controleerde de bal knap en Verdonk trok de aanvaller naar de grond. Gudmundsson zelf benutte de strafschop koeltjes. Zo kon NEC meteen in de achtervolging. Ook na de openingstreffer bleef PSV gevaarlijk. Gudmundsson en Laursen stuitten echter op Joshua Smits. NEC werd enkel via Ferdi Kadioglu gevaarlijk, die de bal in alle vrijheid ruim naast kopte.

De Nijmegenaren kregen lastig controle over het duel, toch kwamen ze vrij snel weer op gelijke hoogte. Guus Joppen kopte een hoekschop van Kadioglu knap achter Eloy Room: 1-1. Na de gelijkmaker draaide de wedstrijd volledig om. NEC kreeg enorme mogelijkheden, maar Room stond Braken telkens in de weg. Vlak voor de rust schoot Ted van de Pavert NEC op een 1-2 voorsprong. De corner van Kadioglu ging over alles en iedereen heen, maar Sven Braken bracht de bal knap terug in de drukte en Van de Pavert schoot overtuigend raak.

NEC ging na rust op dezelfde voet verder als voor de rust. De ploeg kreeg al snel voor de derde keer op rij een strafschop, maar miste tevens ook haar derde penalty op rij. Ditmaal was het Braken die zijn inzet gekeerd zag worden. Na een dik uur spelen breidde NEC dan toch haar voorsprong uit. Wederom was het een verdediger, wederom uit een standaardsituatie. Wojciech Golla controleerde de bal en schoot van dichtbij hard raak.

Niet veel later maakte PSV alweer de aansluitingstreffer. Smits kon een simpele inzet niet klemmen en Lammers was alert en schoof de bal in een leeg doel binnen. Ook de 3-3 kwam op naam van Lammers. De spits kwam naar binnen vanaf de linkerkant en schoot de bal in de verre hoek. NEC kreeg daarna nog enkele mogelijkheden, maar ook tegen tien PSV’ers, aangezien Paal met twee keer geel in moest rukken, ging de bal niet tegen de touwen.

Wedstrijdstatistieken
NEC: Smits; Joppen, Van der Pavert, Golla, Verdonk; Breinburg, Dijkstra, Kadioglu; Rayhi (’81 Langil), Braken (’86 Larsson), Groeneveld

Jong PSV: Room; Van Vlerken, Kardes, Obispo, Paal; Rosario, Rigo (’61 Mauro Jr.), Maher; Gudmundsson (’93 Carolina), Lammers, Laursen (’59 Malen)