Het was weliswaar de laatste zin in de officiële update van NEC omtrent de aflopende contracten, het nieuws over een aanbod voor een nieuw contract voor tweede doelman Mattijs Branderhorst was het meest opvallend dinsdagmiddag. Branderhorst, die al sinds speelronde 2 van dit Eredivisieseizoen Oranje-international Jasper Cillessen voor zich moet dulden, heeft zich namelijk al meermaals uitgesproken over zijn rol bij NEC.

Branderhorst (29) wil namelijk spelen en niet nog een jaar bankzitten. “Zolang Jasper bij deze club is, is er voor mij geen toekomst”, zei de doelman een maand terug na zijn spetterende optreden op bezoek bij Feyenoord (4-4). Toch deed NEC Branderhorst, die over een aflopende verbintenis beschikt, dus een aanbod. Carlos Aalbers legt uit: “We hebben eerlijk tegen Mattijs gezegd dat als Jasper blijft, hij ook volgend seizoen de tweede doelman is.”

Boot afhouden

Waarom dan toch een aanbieding? “We zijn ambitieus en willen twee goede keepers blijven houden. Dat waardeerde Mattijs, waarop hij zei dat we hem een aanbieding mochten doen. Ik weet niet of het realistisch is dat hij daarop ingaat, maar hij had ook meteen de boot af kunnen houden en dat heeft hij niet gedaan”, aldus de technisch directeur woensdagmorgen in dagblad De Gelderlander.

Cillessen

In de Jarda Podcast vonden ze het doen van een aanbieding ‘opvallend’. “Zo’n aanbieding doe je niet zomaar tegen beter weten in. Je spreekt van te voren met zo’n speler en als hij meteen de boot af zou houden, zou je geen aanbieding doen”, zegt Rens Hermsen. Dennis Arns vraagt zich daaropvolgend hardop af: “Zou er iets spelen rondom Cillessen? Misschien kan hij wel een goede transfer maken komende zomer.”

VI-clubwatcher Sander Janssen weet dat er op dit moment niks concreets speelt rondom de doelman die momenteel in Zeist traint. “Maar dat zal deze week echt wel onderwerp van gesprek daar zijn: wat wil Koeman (Ronald, bondscoach, red.)? Toen Cillessen naar NEC ging zocht hij toestemming van Louis van Gaal. Dat heeft weliswaar niet goed uitgepakt, maar niet vanwege zijn keuze voor NEC. Misschien wil Koeman wel dat spelers op een hoger niveau spelen, willen ze in aanmerking komen voor een plek in de EK-selectie. In dat geval zou Cillessen deze zomer zomaar weer een stap kunnen gaan maken.”

Beluister de discussie over Branderhorst in de Jarda Podcast vanaf 22:05.

Foto’s: Orange Pictures