NEC heeft zaterdagavond doelpuntloos gelijkgespeeld tegen Willem II. In het eigen Goffertstadion werd het ondanks de veel kansen voor beide ploegen 0-0. Twee minuten voor tijd kreeg Kevin Conboy een rode kaart, waardoor NEC nog met tien man verder moest.

Tegenstander Willem II won dit seizoen nog geen enkele wedstrijd en vorige week kreeg het een zware klap. In eigen huis werd de ploeg van trainer Jurgen Streppel door FC Twente met maar liefst 6-2 verslagen. NEC speelde teleurstellend gelijk in een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo, nadat het eerder op een 2-0 voorsprong kwam. Trainer Alex Pastoor veranderde zijn basisopstelling voor de wedstrijd tegen de Tricolores niet.

In de eerste minuut van de wedstrijd waren er direct twee kansen voor de bezoekers uit Tilburg. Een schot van afstand van Mitchell Piqué werd door doelman Gabor Babos over het doel getikt. Uit de hierop volgende corner kopte Jordens Peters de bal naast de goal. NEC werd hierna gevaarlijk met een afstandschot van Ryan Koolwijk, dat door iets te veel effect aan de bal naast het doel vloog. Even later schoot Melvin Platje de bal voorlangs, na een pass van Navarone Foor.

NEC bleef in balbezit en dit resulteerde in een aantal kansen.Melvin Platje scoorde zelfs een doelpunt, maar de scheidsrechter keurde de goal af omdat doelman David Meul werd gehinderd. Later schoot Ryan Koolwijk twee maal naast het doel. Willem II kreeg een grote kans uit een vrije trap van Marc Höcher, die door Babos uit het doel werd gedoken. David Meul pareerde even later met een uitstekende reflex een vrije trap van Geert Arend Roorda. Ondanks de vele kansen was de stand bij rust 0-0.

Tien minuten na rust kwam Leroy George in de ploeg bij NEC. Hij verving Geert Arend Roorda, waardoor Navarone Foor op de ‘nummer 10’-positie kwam te spelen. Willem II begon de tweede helft dreigender, maar uitgelezen kansen kregen de Tilburgers nog niet. NEC werd vooral slordiger in de passing. Alex Pastoor nam meer risico door verdediger Pavel Cmovs te laten vervangen door middenvelder Victor Pálsson. Dit betekende tevens het officiële debuut van de IJslander voor NEC.

Voor beiden ploegen waren er ten opzichte van de eerste helft maar weinig kansen. Het publiek begon ongeduldig te worden. Willem II vroeg om een penalty, omdat Babos een overtreding zou hebben gemaakt in het strafschopgebied. Scheidsrechter Kamphuis wilde hier niks van weten en gaf NEC zelfs een vrije trap. In de laatste minuten moest NEC nog verder met tien man. Kevin Conboy kreeg een rode kaart nadat hij een doorgebroken speler neerhaalde. De daarop volgende vrije trap werd door Babos uitstekend uit de kruising gehaald. De winst werd door de Tilburgers nog bijna behaald, maar Joachim en Misidjan kregen de bal beiden niet in het doel. De wedstrijd eindigde in 0-0.

Aankomende week staan er twee duels op het programma bij NEC. Woensdagavond om 18:45 uur komt Feyenoord op bezoek in het Goffertstadion voor het eerste bekerduel van dit seizoen. Op zaterdag begaat NEC de omgekeerde weg, want dan is Feyenoord in eigen huis de tegenstander in de Eredivisie. Dit duel begint om 19:45 uur.

Wedstrijdverloop:
88’ Rode kaart: Conboy.

Opstellingen:
NEC: Babos; Breuer, Van Eijden, Cmovs (72′ Palsson), Conboy; Koolwijk, Roorda (56’ George), Sno; Foor, Platje (77’ Ten Voorde), Rieks.

Willem II: Meul; Van Buuren, Haastrup, Peters, Piqué; Misidjan, Snijders (64’ Lumu), Mulder, Vossebelt, Höcher; Joachim.