In een koud, maar sneeuwvrij Goffertstadion heeft NEC zondagmiddag doelpuntloos gelijkgespeeld tegen koploper SC Cambuur. In een wedstrijd waarin de gasten uit Friesland 90 minuten lang de betere partij waren, had NEC het verdedigend aardig op de rit wat resulteerde in een gelijkspel.

Ten opzichte van de winstpartij tegen Excelsior was er één wijziging aan de kant van NEC. Javier Vet nam de plaats in van Edgar Barreto. Bij koploper SC Cambuur stond, zoals gebruikelijk, Robert Mühren in de spits. De huurling van Zulte Waregem was tot vanmiddag al achttien keer trefzeker dit seizoen. Toch kon de lange spits vorige week niet voorkomen dat SC Cambuur voor het eerst sinds november vorig jaar weer eens een wedstrijd verloor. In eigen huis was FC Volendam de sterkste: 0-1.

Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd, maar de eerste kansen voor vandaag was voor SC Cambuur. Norbert Alblas moest dwingend optreden bij een kopbal van Mac Intosch, en kwam kort er voor met de de schrik vrij toen Paulissen een kopbal naast mikte. NEC deed niks onder tegenover SC Cambuur, maar tot kansen leidde dit niet. De mogelijkheden die er waren voor NEC, waren scrimmages voor de goal van SC Cambuur-doelman Stevens die vrij simpel weggewerkt konden worden. De grootste kans voor NEC kwam na ruim een halfuur nadat Javier Vet de bal afvuurde op de Leeuwarder doelman. Stevens kon de bal echter keren. Het was dezelfde Stevens die enkele minuten later een inzet van El Karouani simpel wist te klemmen. De grootste kans voor rust was er eentje voor SC Cambuur, Robert Mühren dacht met een rollertje keeper Alblas te verschalken, maar zijn inzet ging via de buitenkant van de paal naast het doel van de Nijmegenaren. Dit zorgde er voor dat beide teams zonder doelpunten de rust in gingen.

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders vergeleken met de eerste helft. SC Cambuur was de bovenliggende partij, maar vergat alleen te scoren. Alblas moest reddend optreden bij een corner van SC Cambuur en zag een inzet van Issa Kallon op de paal uiteenbarsten. NEC moest zich vooral beperken tot verdedigen, ook na het inbrengen van spits Janga. De enige kleine mogelijkheden die NEC na rust kreeg, waren schoten van Okita en Tavsan, die beide naast het goal van doelman Stevens verdwenen. SC Cambuur was de gehele tweede helft niet bij machte om het NEC verdedigend zo moeilijk te maken, dat er een doelpunt uit voortkwam. Ondanks aandringen van de Friezen bleef NEC overeind. Na twee minuten blessuretijd floot scheidsrechter Van de Graaf af en bleven beide teams steken op een doelpuntloos gelijkspel.

Wedstrijdverloop
’49 – gele kaart Calvin Mac Intosch
’58 – gele kaart Jonathan Okita
’76 – gele kaart Jordy Bruijn
’82 – gele kaart Joris Kramer

Opstelling NEC Nijmegen
Norbert Alblas, Bart van Rooij, Rens van Eijden, Cas Odenthal, Souffian El Karouani, Jordy Bruijn, Dirk Proper, Javier Vet, Elyias Tavsan, Terrell Ondaan, (’60, Rangelo Janga) Jonathan Okita (’88, Mathias de Wolf)

Opstelling SC Cambuur
Sonny Stevens, Calvin Mac Intosch, Doke Schmidt, Mees Hoedemakers, Issa Kallon, Jamie Jacobs, Mitchell Paulissen, Giovanni Korte (’31, Jarchinio Antonia), Joris Kramer, Alex Bangura, Robert Mühren

Foto:’s: Rob Koppers