NEC is bezig met plannen om voor volgend seizoen een zogeheten sfeervak in te richten in het Goffertstadion. Momenteel wordt door de Nijmeegse club onderzocht wat de mogelijkheden zijn betreffende een dergelijk supportersvak. Volgens de Gelderlander laat de sfeer in de Goffert nog wel eens te wensen over en leefde binnen NEC al langer het idee om daar iets aan te doen.
“We hebben de plannen al besproken met vertegenwoordigers van de verschillende supportersgroepen”, zegt Jan Bluyssen, manager operations van NEC, donderdag. “Zij staan er enthousiast tegenover. In het oude stadion stond iedereen bij elkaar in één vak, nu zitten ze veel meer verspreid. Uit het fanonderzoek van KNVB Expertise blijkt dat de fans zelf ook graag meer sfeer willen tijdens de thuiswedstrijden.”
Het kenniscentrum van de voetbalbond maakte afgelopen jaar bekend dat die behoefte onder de supporters leeft. De komende tijd worden de plannen voor het sfeervak, waar enkele honderden fans zich volgens het regionale dagblad nadrukkelijk profileren als ‘de twaalfde man’, verder uitgewerkt. De Nijmegenaren moeten nog in overleg met onder meer het veiligheidsoverleg NEC. In tekeningen voor het nieuwe stadion, dat er over drie jaar moet staan, was al rekening gehouden met een sfeervak.
Bron: Voetbalzone