NEC heeft donderdagmiddag een oefenwedstrijd van FC Utrecht verloren. In De Goffert werd het 1-2 voor de Domstedelingen. De Nijmegenaren kwamen tot twee keer toe op achterstand. Bas Dost was de doelpuntenmaker voor de thuisploeg.

NEC speelde het oefenduel zonder routiniers Bram Nuytinck en Lasse Schöne. Daarnaast ontbraken ook Dirk Proper en Sontje Hansen. Zij zitten deze interlandperiode bij de selectie van Jong Oranje. Brayann Pereira, Youri Baas, Elayis Tavsan en Jasper Cillessen waren er wegens blessures niet bij.

Rogier Meijer benutte het oefenduel door zijn ploeg in een andere formatie neer te zetten. Zo stonden Bas Dost en Koki Ogawa samen in de spits en werd er in een 442-formatie gespeeld. Dat leidde al snel tot kansen voor NEC, maar twee persoonlijke fouten zorgden voor de openingstreffer van de Domstedelingen. Magnus Mattsson liet zich de bal kinderlijk ontglippen na een ingooi van Calvin Verdonk, waarna Philippe Sandler de situatie leek op te lossen. De gelegenheidsaanvoerder liet de bal echter onder zijn voeten doorgaan, waardoor Anthony Descotte alleen op Robin Roefs af kon. Deze kans liet de Belgische spits niet onbenut.

De wedstrijd bleef gelijkopgaand en met veel fouten aan beide kanten. Toch kwam NEC via Dost op gelijke hoogte. Kodai Sano onderschepte de bal van Mark van der Maarel en zo kwam de bal bij Dost. Die twijfelde niet en gaf Mattijs Branderhorst geen kans op een redding. Desondanks gingen beide teams niet met een gelijke stand de rust in. Vlak voor de pauze maakte Can Bozdogan een mooie treffer om de Domstedelingen weer op voorsprong te zetten.

Tweede helft

Ook na de rust ging het gelijk op. Toch bleven de bezoekers gevaarlijker dan de Nijmegenaren. Zo moest Roefs twee keer kort na elkaar redden op pogingen van invallers Isac Lidberg en Othman Boussaid. Het duurde even voordat ook NEC weer gevaarlijk werd, maar na zo’ zeventig minuten had de gelijkmaker gemaakt moeten worden. Ogawa zette zelf de aanval op, waarna Mattsson het spel verplaatste naar de linkerkant. Verdonk had daar de ruimte voor een voorzet op de volledig vrijstaande Ogawa, maar via de grond kopte de Japanse spits over.

Vervolgens bloedde het spel een beetje dood. Beide teams voerden meerdere wissels door en dat kwam het spel niet per sé ten goede. Zowel NEC als Utrecht creëerde nog maar weinig kansen en zo bleek de stand in de rust ook de eindstand te zijn: 1-2.

In het kort

Wedstrijdverloop:
10′ 0-1, Descotte
33′ 1-1, Dost
42′ 1-2, Bozdogan

Opstelling NEC: Roefs (61′ Janse); Van Rooij (78′ Arts), Sandler (61′ Netten), Ross, Verdonk; González (82′ Sönmez), Hoedemakers (82′ Maas), Mattsson, Sano; Dost (61′ De Wit), Ogawa.

Opstelling FC Utrecht: Branderhorst; Van der Maarel (58′ Van Hees), Van der Hoorn (46′ Viergever), Saignan (78′ Viereck), Leliendal; Bozdogan, Labyad, Toornstra; Azarkan (46′ Boussaid), Descotte (46′ Lidberg), Seuntjens (66′ Jensen).

Foto: Rob Koppers