NEC is vanmiddag tegen Sparta Rotterdam gedegradeerd naar de Jupiler League. De mannen van Anton Janssen werden met 1-3 afgedroogd door de Rotterdammers, die vele malen beter waren dan NEC.
Binnen vijf minuten werd de verdediging al te gek gezet. Een hoge bal van oud-NEC’er Khalid Sinouh werd door drie NEC’ers verkeerd geïnterpreteerd. Spits Roald van Hout profiteerde ervan en scoorde de 0-1.
NEC probeerde uit alle macht de stand gelijk te trekken, maar de aanvallen mislukte allemaal. Rieks was het dichtste bij, hij raakte de lat. Sparta stond goed, in tegenstelling tot NEC, dat opnieuw naar de middenstip kon lopen, toen Kalle Johnsson bij een vrije trap in de fout ging. De Zweedse doelman wachtte te lang, waardoor Mimoun Mahi de 0-2 kon binnen schieten.
Vijf minuten voor rust kwam NEC bijna op 1-2, maar een schot van Alireza Jahanbakhsh werd van de lijn gehaald door een Sparta Rotterdam. Die misser kwam NEC duur te staan, want drie minuten later was het over en uit voor NEC. De 0-3 kwam op naam van Steef Nieuwendaal, die een afvallende bal na een corner keihard binnenschoot.
Met vijf doelpunten te maken in de tweede helft, leek het een onmogelijke opgave. Het werd wel 1-3, via Ryan Koolwijk. In het strafschopgebied schoot eerst Michael Higdon tegen een Sparta-speler aan, vervolgens keerde Sinouh een schot van Koolwijk, maar de derde keer was het raak, de controlerende middenvelder kopte tegen de onderkant van de lat.
Daarna werd NEC even wakker. Kevin Conboy leek zelfs de 2-3 te maken, maar de verdediger stond buitenspel. Ook waren Jahanbakhsh en invaller Samuel Stefanik, maar Sinouh bleef scherp. Michael Higdon was het dichtste bij, maar hij raakte opnieuw de lat. 
Daar bleef het bij in Nijmegen. NEC gaf de strijd op. Met deze uitslag is NEC gedegradeerd naar de Jupiler League. Sparta Rotterdam mag komende week tegen FC Dordrecht gaan proberen om in de Eredivisie te komen.
Opstelling NEC: Kalle Johnsson: Danzell Gravenberch (51′ Marnick Vermijl), Rens van Eijden, Kevin Conboy, Jeffrey Leiwakabessy; Ryan Koolwijk, Sören Rieks, Victor Palsson (46′ Samuel Stefanik); Alireza Jahanbakhsh, Michael Higdon, Cristoph Hemlein (70′ Jakob Jantscher.
Kaarten: Gravenberch, Rieks, Jantscher (NEC), Mahi (Sparta Rotterdam)
Scoreverloop:
4’ Roald van Hout 0-1
27’ Mimoun Mahi 0-2
42’ Steef Nieuwendaal 0-3
67′ Ryan Koolwijk 1-3