Christian Santos doet het weer. Zaterdagavond scoorde de Venezolaan twee keer tegen ADO Den Haag. Mede dankzij die treffers won NEC met liefst 4-1. Een ongekende luxe voor de Nijmegenaren.

Het team van trainer Ernest Faber begon met dezelfde elf als vorige week tegen PSV Eindhoven. Het spel van afgelopen weken gaf geen reden om te wisselen in de opstelling. Direct vanuit de aftrap ,na negentien seconden, was het Anthony Limbombe die op de linkerflank de aanval zocht. Zijn lage voorzet werd ongelukkig binnen geschoven door ADO Den Haag verdediger Aaron Meijers (e.d.) :1-0.  

Spits Christian Santos kreeg in de zesde minuut een grote kans om de voorsprong te verdubbelen Een goede voorzet van Limbombe wist de Duits-Venezolaanse aanvaller niet te belonen met een goal. Hij raakte de bal compleet verkeerd. Het beste spel in de eerste twintig minuten was er duidelijk voor NEC. De ploeg uit Den Haag was maakte achterin een zeer zwakke indruk.

Er is duidelijk een stijgende lijn te zien in het spel van de Nijmegenaren. De vrije man wordt makkelijker gevonden en de organisatie op het middenveld staat goed.

Dicht bij voorsprong
De gelijkmaker van ADO Den Haag viel uit het niets. Vanuit een corner van Duplan kon centrale verdediger Wormgoor succesvol binnenkoppen: 1-1. De defensie van de Nijmegenaren zat compleet mis. Na de gelijkmaker kreeg ADO wederom een goede kans: een voorzet werd naast gekopt door Zuiverloon.

Aan de andere kant van het veld was NEC opnieuw dicht bij de voorsprong. Na een voorzet van Limbombe was er een grote kopkans voor Christian Santos, die de bal net niet goed kon raken. De ruststand was dan ook 1-1.

Afscheid Ars en Daemen
In de rust werd afscheid genomen van topscorer van vorig jaar, Sjoerd Ars, en middenvelder Tom Daemen.  Ars maakte de overstap naar NAC Breda, terwijl Daemen vertrok naar Go Ahead Eagles . De spelers werden op de middenstip door Bart van Ingen bedankt en maakte een ereronde door het stadion.

Tweede helft
ADO Den Haag begon heel gretig aan de tweede helft. Het team van trainer Henk Fraser probeerde de Nijmeegse defensie te verschalken. Het centrale duo Van Eijden-Golla hield stand. Rens van Eijden was na afloop zeer te spreken over zijn samenwerking met Wojciech Golla: ‘’Met uitzondering van de miscommunicatie bij de 1-1 ben ik zeer tevreden over de verdediging. Het gaat achterin steeds beter en de samenwerking met de backs en controleurs op het middenveld verloopt zeer goed’’ Het jaar Jupiler League heeft ons goed gedaan en mij persoonlijk als verdediger laten groeien’’, besluit de verdediger.

Ontnomen penalty
In de vijf-en-vijftigste minuut werd NEC een penalty ontnomen na een tackle op Woudenberg in de zestien. De back werd onderuit gelopen, maar scheidsrechter Blom had het moment gemist.

‘Goooool’ Santos
De 2-1 van Santos kwam er na een voorzet van Navarone Foor. De Venezolaanse spits realiseerde via een spectaculaire omhaal de voorsprong. De spits was zeer blij met zijn ‘wonderful’ goal. ‘’De eerste wedstrijden van het seizoen verliepen wat moeizaam voor mij. Ik heb altijd blijven geloven in mezelf en uiteindelijk komen de goals vanzelf’’, aldus de man-of-the-match.

Het Haags kwartiertje was vandaag een Nijmeegs kwartiertje. Limbombe en Santos tekende in de respectievelijke 76ste en 79ste voor de 3-1 en de 4-1. Voor Christian Santos was dit zijn vijfde goal van het seizoen. De eindstand was zodoende 4-1.

Scoreverloop
1’ 1-0: Meijers (e.d.)
21’ 1-1: Wormgoor
63’ 2-1: Santos
76’ 3-1: Limbombe
79’ 4-1: Santos

Opstelling NEC: Halldorsson, Kane, Van Eijden, Golla, Woudenberg, Bikel, Ritzmaier, Breinburg, Foor (88’ Sleegers), Santos (88’ Roman)  Limbombe ( 88’ Rayhi).

Opstelling ADO Den Haag: Hansen, Ebuehi, Wormgoor, Zuiverloon, Meijers, Malone, Kristensen (72’ Alberg), Bakker, Duplan (83’ Kastaneer) , Havenaar, Schaken ( 65’ Marengo)

Foto: Rob Koppers