NEC heeft vrijdag de vierde zege op rij geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Rogier Meijer rekende af met Jong PSV: 2-0. Zo werd er na Roda JC, FC Den Bosch en Helmond Sport ook gewonnen van de beloften uit Eindhoven.

Met het clublied uit 1966 door de boxen in het Goffertstadion betrad NEC vrijdagavond het veld. Dit was een eerbetoon aan Lily de Vos, die het bekende NEC-lied zong. De Vos overleed onlangs op 96-jarige leeftijd. Waar de ploeg van Meijer een week eerder alles goed zag gaan in Helmond (0-7 zege) lukte er tegen Jong PSV een stuk minder. NEC kreeg al na vijf minuten een grote kans toen Javier Vet tegen de lat kopte, maar dat bleef achteraf gezien ook de grootste kans van de hele eerste helft. Het was eenrichtingsverkeer in Nijmegen, maar de thuisploeg creëerde niet genoeg kansen tegen de defensieve Eindhovenaren.

Jong PSV leek in de rust een boodschap te hebben meegekregen van trainer Peter Uneken, die in het verleden de A1 van NEC trainde. De bezoekers waren in het begin van de tweede helft feller, waardoor NEC het op momenten lastiger had, maar ook meer ruimte kreeg. Bijvoorbeeld voor Souffian El Karouani, die na 56 minuten op keeper Vincent Müller stuitte. Vijf minuten later was het wel raak. Müller had een antwoord op een inzet van Jordy Bruijn, maar was kansloos toen Javier Vet schoot uit de rebound: 1-0.

El Karouani liet het vervolgens na om NEC op 2-0 te zetten. Na goed voorbereidend werk van Elayis Tavsan, die een tegenstander het bos in stuurde, schoot de linksback naast. De 2-0 liet overigens niet lang op zich wachten. Jong PSV-keeper Müller zat mis bij een corner en Rangelo Janga was wel op tijd. Hij zorgde met zijn hoofd voor de tweede Nijmeegse goal en zijn zevende van het seizoen. Daarmee was de wedstrijd beslist en boekte NEC de vierde zege op rij. Komende maandag komt FC Volendam op bezoek in Nijmegen (aftrap 20:00 uur).

Wedstrijdverloop:
62′ 1-0: Vet.
74′ 2-0: Janga.

Opstelling NEC: Branderhorst; van Rooij, Barreto, van Eijden, Odenthal, El Karouani; Bruijn, Vet, Proper (71′ Van der Sluijs); Tavsan (80′ Okita), Janga (80′ Baeten).

Opstelling Jong PSV: Müller; Kreekels, Daverveld (74′ Sambo), Luis Felipe (74′ Seelt), Oppergard; Timan (85′ Doudah), Kjölö, Thomas (66′ Bakayoko), Toure; Kristinsson (66′ Fofana), Antonisse.

Foto’s: Rob Koppers