In een koude Goffert heeft NEC zaterdagavond met 1-3 verloren van SC Heerenveen. In de tweede helft opende Boymans de score voor de Nijmegenaren. Enkele minuten later bracht Finnbogason de stand al weer in evenwicht. Djuricic tekende met twee doelpunten aan voor een eindstand van 1-3. 
NEC kon de punten goed gebruiken, nadat het eerder thuis met ruime cijfers ten onder ging tegen Feyenoord (0-3). Vorige week werd ook tegen Heracles Almelo verloren. Ondanks vele kansen ging de bal er aan Nijmeegse zijde niet in, terwijl Everton er aan de andere kant weinig moeite mee had. Hij troefde zowel Bovenberg als Babos af en zorgde hiermee voor de enige treffer van de avond: 1-0. Marco van Basten krijgt zijn ploeg juist aan het voetballen de laatste weken. Er werd gewonnen van FC Twente en NAC Breda, terwijl vorige week ook PSV zonder punten moest terugkeren naar Eindhoven. Heerenveen zegevierde in eigen huis met 2-1, de ploeg van Dick Advocaat had weinig te vertellen. Op de ranglijst kwam Heerenveen nog dichter bij NEC te staan, waardoor er nog meer druk op het onderlinge duel kwam te staan.
Het spel begon aan beide kanten iets of wat gehaast. NEC zette veel druk op de tegenstander, waardoor de Friezen het lastig hadden in de opbouw. Al na vijf minuten zette Djuricic Heerenveen bijna op voorsprong. Een vrije trap van Joey van den Berg werd getoucheerd door de muur, waardoor Babos moeite had om de bal te keren. Uiteindelijk kwam de bal terecht bij Djuricic, die rakelings naast schoot. Aan de andere kant was het ook bijna raak. Een vrije trap van Koolwijk werd slecht gekeerd en de bal kwam zomaar voor de voeten van de vrijstaande Kavin Conboy. De linksback schoot de bal echter vol op Heerenveen-goalie Nordfeldt. De kansen voor de Nijmegenaren bleven maar komen in de beginfase. Op een afvallende bal na een vrije trap van Koolwijk, schoot Van der Velden hard op doel, maar zijn schot werd knap gepareerd door de Zweedse doelman van Heerenveen.
Hoewel NEC de betere partij was, begon het aantal kansen voor de Nijmegenaren wel af te nemen. Heerenveen had het nog altijd moeilijk; NEC zette veel druk en met goed verdedigend werk van de defensie werden veel passes van de Friezen onderschept. Na ruim een uur spelen kon Djuricic met snelheid op Babos af. Hij plaatste de bal voor de voeten van Finnbogason, die de bal echter niet in het doel kreeg vanwege paraatheid bij Babos. Met een knappe redding hield de Hongaar de stand in evenwicht. Enkele minuten voor rust stopte de NEC-doelman opnieuw een schot van Finnbogason, die deze keer alleen op de keeper af kon. Heerenveen moest het in de eerste helft vooral hebben van snelle acties en counters, terwijl NEC de meest voetballende ploeg was. Toch werd er ondanks enkele grote kansen niet gescoord in de eerste helft en ging men rusten bij een 0-0 stand. 
De eerste grote kans in de tweede helft kwam op naam van Koolwijk, die met een geplaatst schot Nordfeldt wilde verrassen. De Heerenveen-goalie voorkwam echter met een katachtige reactie een Nijmeegse goal. Na ruim een uur spelen kwam er een doorbraak aan de kant van NEC. Van der Velden kon na een snel genomen vrije trap van Koolwijk af op de goal van Heerenveen. De middenvelder legde de bal met gevoel af aan Ruud Boymans, die de bal op koelbloedige wijze in de linkerhoek krulde: 1-0. Koolwijk moest even later noodgedwongen het veld verlaten en werd vervangen door Roorda, die direct aan moest zien dat Heerenveen de gelijkmaker binnen schoot. Slordigheid achterin zorgden ervoor dat de spits zijn twintigste doelpunt van het seizoen kon maken. Een eerdere redding van Babos bleek niet voldoende en dus was de stand acht minuten na de openingstreffer al weer in evenwicht. 
Heerenveen leek eindelijk wakker te zijn geworden en ging snel op zoek naar de voorsprong. Het duurde slechts drie minuten tot die 1-2 ook daadwerkelijk viel. Filip Djuricic zorgde met een prachtige krulbal over Babos voor de voorsprong van Heerenveen: 1-2. Als reactie op de tegengoal bracht Pastoor zowel Platje als George in de ploeg, hopend op meer dreiging van zijn ploeg. NEC werd vooral nog gevaarlijk uit corners, maar ook doelman Nordfeldt lette goed op. Enkele minuten voor tijd vloog een kopbal van Boymans, na een goede voorzet van Platje, nog maar net over. Aan de andere zijde maakte Djuricic een einde aan de spanning. In blessuretijd kon hij alleen af op Babos; hij schoof de bal rustig onder de doelman door en besloot hiermee de wedstrijd: 1-3. 
Volgende week is er interlandvoetbal en wordt er niet gespeeld in de Eredivisie. Wel oefent NEC op vrijdagmiddag om 14:30 uur tegen Sparta Rotterdam op het terrein van AWC uit Wijchen. Over twee weken, op zondag 31 maart, zal NEC afreizen naar de Amsterdam Arena voor het uitduel met Ajax. De wedstrijd begint om 16:30 uur.
Wedstrijdverloop
62’ 1-0: Boymans.
70’ 1-1: Finnbogason.
73’ 1-2: Djuricic.
90+ 1-3: Djuricic.
Opstellingen
NEC: Babos; Will, Van Eijden, Cmovs (76’ Platje), Conboy; Pálsson, Van der Velden, Koolwijk (67’ Roorda); Falkenburg, Boymans, Rieks (79’ George).
SC Heerenveen: Nordfeldt; Van Anholt, Gouweleeuw, Zomer, Kum (30’ Raitala); De Roon, Kums, Vd Berg; El Ghanassy (87’ Van la Parra), Finnbogason, Djuricic.