NEC heeft vrijdagmiddag tijdens een persconferentie Tobias Haitz, Dennis Gentenaar en Alireza Jahanbakhsh gepresenteerd als versterkingen. De komst van Gentenaar en Jahanbakhsh werd al eerder door de Nijmeegse club naar buiten gebracht en is nu definitief. De Duitse verdediger Haitz komt transfervrij over van Bayer Leverkusen, terwijl Gentenaar en Jahanbakhsh overkomen van respectievelijk Almere City FC en SC Damash uit Iran.
Op 26 mei werd door NEC al bevestigd dat Gentenaar, onder voorbehoud van een positieve medische keuring, in Nijmegen zou terugkeren. Die keuring heeft de doelman inmiddels doorstaan, waardoor niets een overgang meer in de weg stond. Tussen 1995 en 2005 was Gentenaar ook al actief voor NEC.

Enkele weken geleden werd door NEC bekendgemaakt dat de club een mondelinge overeenkomst had gesloten met SC Damash en Alireza Jahanbakhsh over een overgang naar Nijmegen. Nu hij een visum en een tewerkstellingsvergunning heeft gekregen en ook de medische keuring heeft doorstaan, is de transfer van de Iraniër definitief. Technisch directeur Carlos Aalbers bestempelde de vleugelspeler direct als ’toptalent’.