NEC heeft met Admir Bajrovic de eerste versterking van volgend seizoen binnen. Het 16-jarig talent uit Zweden komt in de zomer over van IFK Trollhättan en heeft een contract getekend voor drie seizoenen.
Bajrovic doorliep de hele jeugdopleiding van IFK Trollhättan. Het afgelopen seizoen kwam hij uit voor het eerste elftal, waar hij meteen belangrijk werd en zich kroonde tot clubtopscorer van het eerste elftal, dat uitkomt in de vijfde divisie van Zweden. Ook is Bajrovic al uitgekomen voor het Zweedse elftal U17.
Carlos Aalbers laat op de officiële website van NEC weten blij te zijn met het talent. "De club investeert in mensen die zich nog verder kunnen en willen ontwikkelen. Admir Bajrovic is een talentvolle speler die wil slagen als profvoetballer. We zijn dan ook zeer verheugd over zijn komst."
Bajrovic was een maand op proef bij NEC en speelde mee in een oefenduel met Manchester City U20, waarin hij scoorde. Met het contracteren van Bajrovic heeft NEC veel clubs van zich afgeschudt. Onder meer Barcelona, Manchester City, PSV en Herta BSC zouden achter het talent aan zitten.