Lowie van Zundert heeft donderdag zijn eerste profcontract getekend. De jonge spits tekent een contract dat hem verbindt aan NEC tot medio 2020. Dit wil echter niet zeggen dat Van Zundert nu aansluit bij de eerste selectie.

Van Zundert wordt namelijk per direct verhuurd aan RKC Waalwijk, voor de rest van het lopende seizoen. “Dit is een droom die uitkomt”, laat hij weten op de clubwebsite. “Ik ga het komende halfjaar alles geven bij RKC en ervaring opdoen in de Jupiler League. Wanneer ik terugkeer in Nijmegen wil ik vlammen voor NEC."

Ook Remco Oversier is content met de gang van zaken. “Bij het schaduwteam van NEC Onder 19 maakte hij afgelopen seizoen maar liefst 41 doelpunten en leverde hij 19 assists. Nadat hij vorig seizoen al een aantal oefenduels met Jong NEC mee mocht doen, maakte hij dit seizoen definitief de overgang naar dit team, waar hij zich uitstekend heeft verder ontwikkeld."

Van Zundert zat al twee maal op de bank bij het eerste dit seizoen en reisde ook mee op trainingskamp. “Voor Lowie is dit een ideaal moment om verhuurd te worden aan een club als RKC Waalwijk, omdat de stap naar het eerste elftal van NEC in de toekomst hierdoor kleiner wordt", besluit Oversier.

Foto: Rob Koppers