Wie is het komende seizoen de belangrijkste concurrent van NEC? De komende dagen zal ForzaNEC een overzicht geven van de clubs waar rekening mee gehouden moet worden. Vandaag sluiten we deze serie af met MVV Maastricht.

Het scheelde niet veel of MVV had dit seizoen naar Rotterdam of Enschede gemogen. De zuidelijkste club van Nederland eindigde op de zevende plek en rekende in de halve finale van de Play-Offs knap en verrassend af met SC Cambuur. In de finale wist de ploeg van Ron Elsen het net echter niet te vinden, waar Roda dat wel lukte. 0-0 in Maastricht en 1-0 in Kerkrade was genoeg voor nog een jaar Eredivisie in de Koempelstad.

Dit seizoen werkt MVV met een vrijwel compleet vernieuwd elftal. Topscorer Thomas Verheydt heeft de overstap naar Crawley Town gemaakt. Sterkhouders Nick Kuipers (ADO Den Haag), Bo Geens (Standard Luik) en Luis Pedro (FC Volendam) hebben ook de deur achter zich dicht getrokken. In ruil daarvoor is Dean Koolhof overgekomen van De Graafschap. Ook Belgisch ex-international Marvin Ogunjimi heeft zich verbonden aan de de sterrendragers. De nieuwe doelman is overgekomen van Sparta: Michael Verrips zal komend seizoen het doel verdedigen.