Wie is het komende seizoen de belangrijkste concurrent van NEC? De komende dagen zal ForzaNEC een overzicht geven van de clubs waar rekening mee gehouden moet worden. Vandaag Go Ahead Eagles.

De club uit Deventer degradeerde net als NEC vorig jaar uit de Eredivisie. Echter wel met een stuk minder punten. De degradatie had bij Go Ahead Eagles ook een nieuwe trainer als gevolg. Na het vertrek van interim-coach Robert Maaskant is Leon Vlemmings dit seizoen de man die de Eagles terug naar de Eredivisie moet loodsen.

Naast de trainerswissel zijn er ook veel spelers vertrokken uit de Hanzestad. Zo is Sander Duits na zestien jaar gestopt met betaald voetbal en heeft hij de overstap gemaakt naar SDC Putten. Een andere middenvelder, en tevens basisspeler in het seizoen 2016-2017, die vertrokken is uit Deventer is Pedro Chirivella. De Spanjaard werd gehuurd van Liverpool onder 23 en zal komend seizoen wederom in Nederland te bewonderen zijn, maar dan bij Willem II.

Een opmerkelijke aankoop was de komst van Canadees La’Vere Corbin-Ong. De 26-jarige linksback kwam in het verleden vooral uit in de Duitse Regionalliga. De kans bestaat echter wel dat de verdediger het begin van het seizoen gaat missen nadat hij in een oefenwedstrijd letsel aan zijn enkelbanden opliep.

Naast de aankopen heeft Go Ahead Eagles ook een huurling op de loonlijst staan. Italiaan Stefano Beltrame wordt gehuurd van Juventus. Eerder werd de middenvelder al uitgeleend aan FC Den Bosch. Bij de Brabantse club kwam hij negenentwintig keer in actie waarin hij drie keer scoorde.

Smaakmakers
Op wie moeten we komend seizoen letten bij Go Ahead? Spits Leon de Kogel heeft ondanks zijn 25-jarige leeftijd al veel ervaring. De kopsterke aanvaller kwam in de Jupiler League al veertig keer tot scoren in tachtig wedstrijden. Sjoerd Overgoor is weer terug op het oude nest. Na één seizoen bij SC Cambuur en een avontuur bij het Hongaarse Haladás moet hij de club uit Deventer terug naar de Eredivisie gaan brengen.

NEC ontmoet Go Ahead dit seizoen al in de tweede speelronde van de competitie. Dan gaan de Nijmegenaren op bezoek in Deventer.