Nu de start van de Eerste Divisie nabij is, wordt het tijd de concurrenten van NEC onder de loep te nemen. De komende dagen zetten wij ze voor jou op een rijtje. Vandaag bekijken we de adelaars uit Deventer, Go Ahead Eagles. Zij maken zich op voor hun tweede seizoen op het op een na hoogste niveau sinds de degradatie in 2017.
Na een op zijn zachtst gezegd roerig seizoen eindigt Go Ahead op een teleurstellende 17e plaats. De eerste zege kan pas na zeven wedstrijden op het conto bijgeschreven worden en de rust is voor even terug. Na achterblijvende resultaten in het najaar van 2017 werpen verschillende prominenten van de club zich naar voren om het tij te keren. Eerst wordt de technisch manager geslachtofferd en begin december valt het doek voor trainer Leon Vlemmings. Jan van Staa springt in de bres voor zijn club en gaat voor de groep staan. Ondanks deze trainerswissel weten de Eagles tot de winterstop niet te winnen. 
Begin maart volgt het dieptepunt van het seizoen. De toch al beladen confrontatie met De Graafschap eindigt in 0-4 en de wedstrijd ontaardt in rellen. De veldbetreders worden voor het leven geschorst en de KNVB legt de club onder meer een geldboete van €12.500 op. Na een goede reeks leeft de hoop op een periodetitel weer een beetje. Maar als er in de laatste minuten wordt verloren tegen Jong FC Utrecht, is de laatste hoop gevaren en weten de supporters dat ze zich op moeten maken voor nog een seizoen in de Eerste Divisie. 
Transfers
Begin van het jaar wordt al duidelijk dat John Stegeman, die overkomt van Heracles, de nieuwe trainer wordt van de Deventenaren. Kijkend naar het vorige seizoen is het duidelijk dat de selectie op de schop moet. Tot nu toe hebben al zestien spelers De Adelaarshorst verlaten. Één van die spelers is Xandro Schenk. Nadat hij koudwatervrees heeft gekregen bij Sparta Rotterdam, maakt hij transfervrij de overstap naar FC Twente en tekent hij voor twee seizoenen. Ook keeper Sonny Stevens (Excelsior) en spits Sam Hendriks (OH Leuven) vliegen uit. De huurcontracten van zeven spelers zijn eind juni afgelopen, onder wie die van Robin Buwalda, die terugkeert naar NEC.
Go Ahead heeft niet stilgezeten wat betreft het aantrekken van nieuwe spelers. Zo zijn er twaalf nieuwe spelers toegevoegd aan de selectie. Paco van Moorsel is een van die spelers. De middenvelder maakt transfervrij de overstap van Sparta. Rechtsbuiten Jaroslav Navrátil wordt bij zijn nieuwe werkgever herenigd met zijn oude trainer, Stegeman. De 26-jarige Thomas Verheydt ruilt Crawley Town in voor de ploeg uit Deventer. De centrumspits kwam eerder uit voor onder andere Jodan Boys en MVV.
Voorbereiding
De eerste echte test voor de Eagles was tegen Excelsior. Ondanks de 0-0 eindstand was het een vermakelijk duel. Go Ahead maakte het meest aanspraak op de overwinning maar slaagde er niet in dit te bewerkstelligen. In een besloten wedstrijd werd er ook tegen Almere City gelijkgespeeld. Na een 2-0 ruststand, wisten de Eagles er in de tweede helft twee te maken om de score gelijk te trekken. Ook tegen FC Emmen kwam Go Ahead Eagles niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

In de laatste oefenwedstrijd wisten de Deventenaren knap te winnen van Sparta. Binnen zeven minuten in de tweede helft wist het de wedstrijd naar zich toe te trekken. De wedstrijd eindigde in 3-0. Toch was niet alles hosanna. Spits Verheydt kwam ongelukkig ten val en brak zijn pols. Het is nog onduidelijk wanneer hij weer opgesteld kan worden.

De eerste wedstrijd tussen NEC en Go Ahead Eagles wordt afgewerkt op 28 september in De Goffert, terwijl de Adelaarshorst op 15 februari het decor vormt voor het treffen tussen beide clubs. 

Vermoedelijke opstelling: Verhulst; Lelieveld, Bosz, Ketting, Baas; Van der Venne, Van Moorsel, Stans; Andrade, Pouwels, Navrátil.