Wie is het komende seizoen de belangrijkste concurrent van NEC? De komende dagen zal ForzaNEC een overzicht geven van de clubs waar rekening mee gehouden moet worden. Vandaag FC Volendam.

FC Volendam is elk seizoen een geduchte kanshebber voor het kampioenschap. Toch valt het de laatste jaren wat tegen. De laatste twee seizoenen eindigde de ploeg zesde in de Jupiler League. In de play-offs voor promotie werd het uitgeschakeld door NAC Breda, dat inmiddels Eredivisievoetbal speelt.

Transfers
Dit seizoen staat FC Volendam onder leiding van voormalig technisch manager Misha Salden, die aan zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaalde voetbal begint. Hij moet allereerst afrekenen met het probleem in de spits. Vorig jaar stonden afwisselend good old Jack Tuyp, Bert Steltenpool, ADO-huurling Dennis van der Heijden (die alledrie inmiddels vertrokken zijn) en Enzo Stoo in de spits. Topscorer was nota bene middenvelder Kevin van Kippersluis met dertien treffers.

Van Go Ahead Eagles is deze zomer Teije ten Den overgekomen. Hij maakte vorig seizoen op huurbasis voor Helmond Sport tien goals en moet de nieuwe spits worden. Voor de rest vertrokken er weinig basisspelers. De naar HFC vertrokken Daniël van Son is vervangen door oud-Feyenoorder Luis Pedro. 

Sterkhouders
Verdedigend is er weinig veranderd bij FC Volendam. Hobie Verhulst blijft de eerste doelman, terwijl het centrale duo Erik Schouten en Henny Schilder al jaren bekend is in Volendam. Met de talentvolle backs Paul Kok en Mohammed Betti staat er een betrouwbare verdediging. 

Op het middenveld staat natuurlijk Kees Kwakman, naast een bijzonder populaire Twitteraar ook een steunpilaar van Volendam. Dat maakt dat er weinig wijzigingen in de basis hoeven worden aangebracht. Een goed op elkaar ingespeeld FC Volendam kan daar aan het begin van het seizoen zeker baat bij hebben.

Voorbereiding FC Volendam:
ACV Assen – FC Volendam 1-4
SC Spartanen – FC Volendam 2-5
NAC Breda – FC Volendam 2-1
SC Heerenveen – FC Volendam 3-1
SVW ’27 – FC Volendam 0-8
FC Volendam – PEC Zwolle 2-2
ASV De Dijk – FC Volendam 0-4