Wie is het komende seizoen de belangrijkste concurrent van NEC? De komende dagen zal ForzaNEC een overzicht geven van de clubs waar rekening mee gehouden moet worden. Vandaag De Graafschap.

Nu Achilles’29 niet langer deel uit maakt van de Jupiler League, is de Graafschap naast ons eigen NEC de enige andere Gelderse voetbalclub. De Superboeren degradeerden twee jaar terug, toen het de finale van de Play-Offs tegen Go Ahead Eagles, een andere concurrent van ons NEC, hard onderuit ging (5-2).

Jan Vreman was destijds de coach en De Graafschap geloofde er heilig in dat het samen met Vreman de weg omhoog weer kon inslaan. Maar niets bleek minder waar: na zeventien speelrondes werd de clubman vorig seizoen uit zijn functie gezet. Een thuisnederlaag tegen FC Oss en de zestiende plek op de ranglijst was het breekpunt voor de directie. Henk de Jong werd in de winterstop gecontracteerd en moest proberen het maximale uit het toch al verloren seizoen te halen. De Graafschap presteerde na zijn komst wisselvallig, met als eindresultaat plek twaalf met slechts 50 punten.

De Graafschap begint maandag het seizoen op bezoek bij Jong PSV. Op vrijdag 17 november gaat NEC op bezoek bij de Superboeren, terwijl de Nijmegenaren op vrijdag 23 maart de gastheer zijn.