NEC vond haar Waterloo in de KNVB-beker donderdagavond op bezoek bij PSV (3-2). De Nijmeegse formatie maakte een prima indruk in Eindhoven, maar doordat de thuisploeg erin slaagde één doelpunt meer te produceren, was een stek in de halve finales van het toernooi uiteindelijk weggelegd voor de huidige koploper van de Eredivisie.

”Het voornaamste wat overheerst is dat ik er de ‘kolere’ in heb”, laat NEC-trainer Alex Pastoor na afloop optekenen. ”Aan de andere kant van de medaille zit ook een gevoel van trots en voldaanheid. We hebben het de koploper van de eredivisie heel moeilijk gemaakt.”

”Wij hebben de wedstrijd gedomineerd, maar verzuimd in de eerste helft op voorsprong te komen. Tijdens de fase waarin we op ons sterkst waren en domineerden, kregen we twee tegendoelpunten. Daar hebben we de hele wedstrijd tegenaan gevoetbald”, vervolgt de 45-jarige keuzeheer, die diep in de tweede helft het nodige risico nam om alsnog een gelijkmaker te forceren.

”In de slotfase stonden we met geloof ik wel twaalf aanvallers in het veld, maar dat mocht niet baten’’, aldus Pastoor. ”Al met al een jammerlijke avond, maar we kunnen met de kin omhoog en de borst vooruit de bus in.”