NEC heeft vrijdagavond in Weurt met 2-1 gewonnen van RKC Waalwijk. De Nijmegenaren bogen een achterstand om. Oud NEC’er Sylla Sow scoorde voor de Waalwijkers.

NEC startte de wedstrijd met een solide vijfmans verdediging, waar na 10 minuten een inzet van Okita met een hard en laag schot door keeper Vaessen werd gekeerd. RKC weinig kansen wist te creëren. Daarna wist de vleugelspeler Braken goed vrij te zetten, maar dit leidde niet tot succes. Na ongeveer een half uur spelen wist Okita op aangeven van Overtoom niet te scoren, zijn schot was een eenvoudige prooi voor de RKC-doelman. Vlak voor rust wist RKC op voorsprong te komen: oud NEC’er Sylla Sow slalomde langs diverse NEC-spelers en schoot beheerst binnen.

Tweede helft
Vlak na rust kwam NEC meteen goed weg. RKC-spits Bilate liet een enorme kans liggen voor RKC, oog in oog met Branderhorst schoof de aanvaller de bal naast. Zo voorkwam de doelman een grotere achterstand voor de Nijmegenaren. Even later leek het een overduidelijke handsbal van RKC in de zestien, maar de scheidsrechter gaf geen penalty aan NEC. Na meer dan een uur spelen was het dan eindelijk raak voor NEC: Ndayishimiye schoot koel raak op aangeven van Sellouf: 1-1. Kort nadat Wolters het veld betrad kreeg hij een behoorlijke kans, maar de aanvaller schoot de bal hoog over het doel. In de 79e minuut nam Wolters een gekregen vrije trap, Kvída was eerst bij de bal, maar het Hoogveld zorgde voor het laatste zetje en kopte binnen. In de slotfase kreeg NEC nog een vrije trap op een gevaarlijke positie, omdat Ndayishimiye werd neergelegd en ging vervolgens zelf achter de bal staan. Zijn poging ging net naast. Kort voor het einde was Branderhorst nog belangrijk met een redding op een schot en wist NEC de oefenwedstrijd winnend af te sluiten.

Aankomende dinsdag speelt NEC tegen De Treffers, deze wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Zuid in Groesbeek.

Scoreverloop:
’43 Sow 0-1
’72 Ndayishimiye 1-1
’80 Hoogveld 2-1

Opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij (’46 Sanniez), Van den Berg (’46 Sellouf), Dijkstra, Kvída, El Karouani (’46 Borgmann); Van Landschoot, Overtoom (’72 Hoogveld); Musaba (’62 Ndayishimiye), Braken (’72 Romeny), Okita (’72 Wolters).

Foto: Rob Koppers