NEC en kledingleverancier Legea: na een ongelukkig huwelijk van zes jaar komt er een einde aan die samenwerking. De Nijmeegse club heeft besloten de aflopende verbintenis met de Italiaanse kledingpartij niet te verlengen en een nieuwe partner te zoeken. Die zoektocht is reeds voltooid.

De keuze om van Legea af te stappen is geen verrassing. Sinds de coronapandemie in 2020 uitbrak kampt Legea stelselmatig met leveringsproblemen. In het seizoen 2020-2021 kwamen de wedstrijdtenues voor het nieuwe seizoen een dag voor de seizoensouverture tegen SC Cambuur binnen, nadat medewerkers van NEC zelf waren afgereisd naar Italië om de kleding op te halen.

Schrijnend

Vorig seizoen had NEC weliswaar op tijd genoeg kleding voor haar spelers, supporters bleven met lege handen achter. Vrijwel het hele jaar was er geen shirt te bemachtigen, tot eind mei. Toen NEC het seizoen al had afgesloten werden de pre-orders van vier maanden ervoor geleverd bij supporters.

Maar dit seizoen was misschien wel het meest schrijnend: NEC trainde de hele eerste seizoenshelft in oude kleding van het seizoen ervoor. Pas na de WK-break kwamen de nieuwe trainingsshirts voor spelers en staf aan in Nijmegen. Dat gebeurde tegelijkertijd met een derde tenue dat werd gekoppeld aan het thema ‘Kracht van de magie’. Zo waren de Nijmegenaren al 15 wedstrijden onderweg voordat alle tenues geleverd waren.

Opvolger

De opvolging van Legea is geen onbekende: Robey. Een Nederlandse partij, die onder andere de shirts van FC Groningen, Willem II en Sparta faciliteert. Volgend jaar komt daar ook Vitesse bij. Een greep uit de tenues van Robey zie je hieronder.

Foto’s: Orange Pictures en Rob Koppers