NEC komt op de eerste dag van het trainingskamp in Spanje met mooi contractnieuws. Aanvoerder Lasse Schöne (36) verlengt zijn contract met één jaar en blijft daarmee tot de zomer van 2024 verbonden aan NEC. De contractverlening is de eerste echte daad van nieuwe technisch directeur Carlos Aalbers.

Schöne speelde tussen 2008 en 2012 al voor NEC en kwam daarin tot 107 optredens. Daarna vertrok de middenvelder naar Ajax. Hier boekte hij vele successen. Na het een jaartje geprobeerd te hebben bij het Italiaanse Genua keerde de Deen in de winter van 2021 terug naar Nederland bij SC Heerenveen. Na twaalf wedstrijden in Friesland pikte NEC hem een halfjaar later transfervrij op en keerde de routinier terug op het oude nest.

Lees ook: waarom contractverlenging Lasse Schöne voor NEC een no-brainer was

Hier werd hij direct een van de steunpilaren van de ploeg van Rogier Meijer. De trainer wees hem aan als vice-aanvoerder achter Rens van Eijden en Édgar Barreto. De trainer noemde de spelverdeler ‘de man waarbij al het voetbal begint’. Sinds zijn hereniging in Nijmegen kwam Schöne tot 46 duels waarin hij drie keer scoorde.

De middenvelder liet altijd in het midden hoe lang hij nog wilt blijven voetballen, maar neemt met zijn contractverlenging alle twijfels weg. In de twee seizoenen sinds zijn terugkeer miste hij pas één wedstrijd: uit tegen Vitesse begin dit jaar (4-1). Door een schorsing kon Schöne er niet bij zijn en op de nederlaag uit bij Ajax na (5-0) leed NEC destijds in Arnhem de grootste verliespartij sinds de terugkeer in de Eredivisie.

Foto’s: Orange Pictures