Met de overwinning op Cambuur heeft NEC een nieuw clubrecord gepakt. Nog nooit boekten de Nijmegenaren in een Eredivisie-seizoen zeven uitoverwinningen. Thuis gaat het de ploeg een stuk moeilijker af. Daar werd pas twee keer gewonnen, tegen PEC Zwolle en concurrent om plek acht FC Groningen.

Uitwedstrijden liggen de ploeg van Rogier Meijer dus een stuk beter. NEC boekte knappe uitoverwinningen op bijvoorbeeld Heracles, Fortuna en FC Twente in het begin van het seizoen. Daar werden eind december nog twee overwinningen aan toegevoegd tegen respectievelijk Willem II en Go Ahead Eagles.

Na de winterstop gaat het iets minder met de Nijmegenaren. De club won nog maar twee keer. Dat waren wel allebei uitwedstrijden en in beide gevallen waren Friese clubs de tegenstander. Eerst werd Heerenveen verslagen en daar voegde zich zondag natuurlijk Cambuur bij. NEC heeft nog de mogelijkheid om het totaal van zeven uit te breiden. Dan zal het spel van de Nijmegenaren top moeten zijn, want de laatste twee uitwedstrijden zijn tegen FC Utrecht en PSV.

Foto: Orange Pictures