NEC is het toernooi om de Chippie Polar Cup begonnen met een 4-1 overwinning op de Dutch Carribean Stars. Björn Vleminckx maakte een hattrick, Lasse Schöne drukte zijn stempel met twee assists.  Met de overwinning plaatsten de Nijmegenaren zich voor de finale van zondag van het tweedaagse toernooi op Curaçao. Aan het evenement doen ook Ajax  (niet met de voltallige selectie aanwezig) en de kampioen van Curaçao, Hubentud Fortuna, mee.
Rick ten Voorde zette NEC op 1-0 in de elfde minuut op aangeven van Schöne. Na zesentwintig minuten maakte Rockie Siberie gelijk: 1-1. Nog voor rust kopte Vleminckx NEC weer op voorsprong, opnieuw was Schöne de man van de assist. Na een uur spelen benutte Vleminckx een penalty nadat hij zelf was neergehaald. Enkele minuten voor tijd maakte Vleminckx zijn hattrick compleet door op aangeven van Mitchell Burgzorg de 4-1 tegen de touwen te schieten.
Proefspeler Niki Zemling viel al na een kwartier uit met een enkelblessure. Hopelijk kan hij zondag in de finale wel weer in actie komen voor het team van Wiljan Vloet.
Tegenstander in de finale om de Chippie Polar Cup op Curaçao is Ajax. De Amsterdammers versloegen Hubentut Fortuna met 3-0, nadat N.E.C. eerder al de Dutch Carribean Stars met 4-1 had verslagen. De wedstrijd tegen Ajax om de toernooiwinst wordt om 03.00 uur (Nederlandse tijd) in de nacht van zondag op maandag gespeeld.
Bron: NEC-Nijmegen.nl