NEC won vrijdagavond zonder enige moeite van Helmond Sport: 2-0. Het lukte de Nijmegenaren ook weer eens de nul te houden. NEC stijgt daardoor – voorlopig – naar de zesde plaats.

Onder het oog van 7673 toeschouwers begonnen NEC en Helmond Sport beide slordig aan de wedstrijd. Met een paar hopeloze passes over de zijlijn gunden de twee ploegen elkaar balbezit. Helmond Sport speelde erg fel en maakte twee harde overtredingen op Ole Romeny en Anthony Musaba. Laatstgenoemde moest het veld zelfs via de brancard geblesseerd verlat en. Het zag er niet goed uit voor de rechtsbuiten. Guus Joppen kende daarnaast geen prettige terugkeer. Hij moest na 21 minuten ook het veld geblesseerd verlaten.

Applaus
In de 19e minuut ging iedereen staan in de Goffert om te applaudisseren voor de veel te vroeg gestorven Tygo ten Dam. Hij leed aan een stofwisselingsziekte en is op 1 januari overleden. Dit eerbetoon is door HKN opgezet.

Na een kwartier kreeg NEC de eerste paar kansen maar zonder echt gevaarlijk te worden. Dat lukte na ruim een half uur wel en dat leverde ook een doelpunt op. Jellert van Landschoot opende na 36 minuten de score voor de Nijmegenaren. Hij tikte op assist van Bas Kuipers de bal vogelvrij in nadat Jonathan Okita, ingevallen voor Musaba, over bal heen trapte.

Tweede helft
De Nijmegenaren begonnen goed aan de tweede helft en kregen in de eerste vijf minuten twee kansen. Het druk zetten levert in de 52e minuut ook een goal op. Na een goede voorzet van Bart van Rooij kwam Zian Flemming goed voor zijn man en kopte de bal prima binnen. Okita kreeg nog 2 keer de kans op de 3-0 maar verzuimde om te scoren. Het lukte de Brabanders in de tweede helft toch wat gas bij te geven en wat gevaarlijker te worden voor het doel van Matthijs Branderhorst, maar dat mocht niet baten. NEC houdt de punten in eigen huis!

NEC gaat volgende week op bezoek bij Go Ahead Eagles, de ploeg van ex-trainer Jack de Gier. De wedstrijd begint zoals gewoonlijk om 20.00 uur.

Scoreverloop:
36’Jellert van Landschoot 1-0 (Bas Kuipers)
52’ Zian Flemming 2-0 (Bart van Rooij)

Gele kaarten:
Dzepar (Helmond Sport)

Opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Van Eijden, Kvida, Kuipers; Dijkstra, Proper(82’ Velikonja), Van Landschoot; Musaba (9’ Okita) Flemming, Romeny (79’ Sellouf)

Foto: Rob Koppers