NEC zette donderdagavond in Emmen een prima uitgangspositie neer. In de JENS Vesting boekte de ploeg van Ron de Groot haar derde overwinning op rij. Breinburg, Grot en Awoniyi maakten de vroege openingstreffer van Bannink onschadelijk: 1-3

Hoewel NEC de laatste twee wedstrijden in het reguliere seizoen winnend afsloot, moest de ploeg donderdagavond in de nacompetitie aantreden tegen FC Emmen. Desalniettemin had Ron de Groot weinig reden om te sleutelen aan zijn basis opstelling. Voor FC Emmen trainer Dick Lukkien was er eveneens weinig reden tot wijzigen, aangezien de ploeg in het tweeluik met RKC Waalwijk in de kwartfinale overtuigend won (5-2). Zo mocht ex-NEC’er Youri Loen starten als linksback. Genéro Zeefuik begon op de bank.

Binnen vier minuten kon de thuisploeg al juichen, want na een enorme dekkingsfout achterin bij NEC kreeg Alexander Bannink alle tijd om uit te halen: de middenvelder schoot de bal beheerst in de verre hoek. NEC was geen schim van de ploeg die het de afgelopen weken was onder Ron de Groot, die na 21 minuten opgelucht adem haalde toen Cas Peters een fraaie counter van de Emmenaren vlak voorlangs kopte. Pas na dik een half uur werd Telgenkamp op de proef gesteld. Hij verwerkte de inzet van Arnaut Groeneveld tot corner. Vlak voor rust werd een strakke voorzet van Grot ter nauw en nood tot corner verwerkt, helaas kwam Messaoud net te kort.

NEC opende de tweede helft een stuk beter en werd daarvoor beloond. Na een lange periode druk op de Emmen defensie haalde Gregor Breinburg de trekker over en belandde de bal op vreemde wijze achter doellijn. Keeper Telgenkamp ging niet geheel vrijuit. En goed voorbeeld doet volgen, want na 68 minuten besloot ook Jay-Roy Grot de trekker over te halen. Ditmaal was de hulp van Telgenkamp niet nodig en zo tilde Grot met zijn zesde treffer de stand naar 1-2. Emmen had niets meer te vertellen en NEC ging voorzichtig op zoek naar de verlossende 1-3, echter kreeg het ook geen echte mogelijkheid. Vlak voor tijd bouwde NEC haar voorsprong uit. Het was wederom Taiwo Awoniyi die zijn naam op het scorebord zette, ditmaal met zijn voeten. Vanaf de rand van de zestien krulde hij de bal knap in de verre hoek. 1-3!

Zo boekte NEC een prima resultaat en gaat het met een goed gevoel naar de return in eigen Goffert komende zondag. Het spel in de eerste helft was bedroevend, maar na de rust toonde NEC aan wie de baas moet zijn in de Play-Offs. Deze lijn doortrekken en alles komt goed!

Wedstrijdstatistieken
Opstelling NEC: Delle; Heinloth, Dumic, Golla, Burnet; Breinburg, Von Haacke, Messaoud; Grot, Mayi (’60 Awoniyi), Groeneveld (’87 Rayhi)


Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Aslan, Lima, Siekman, Loen; Olijve (’84 Zeefuik), Türk (’78 Bos), Bannink, Klok; Peters, Kallon (’78 Huiman)

Scheidsrechter: Allard Lindhout

Gele kaart:
Türk (FC Emmen), Golla (NEC)

Scoreverloop:
‘4 Bannink 1-0 (Kallon)
’54 Breinburg 1-1 (schot)
’68 Grot 1-2 (schot)
’89 Awoniyi (schot)

Foto: Orange Pictures