NEC heeft zaterdagavond de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding gewonnen tegen Sportclub NEC. Op de Eendracht eindigde het net als vorig jaar in 0-7 voor NEC.

In een regenachtig Nijmegen werd er afgetrapt. Na een kleine tien minuten spelen werd de score door NEC geopend. Na een voorzet van Okita kon Romeny uitstekend afronden: 0-1. Verder waren er geen noemenswaardige kansen te noteren in de eerste helft.

In de tweede helft ging NEC direct in de aanval. Zo schoot Oratmangoen op de lat. Enkele minuten later viel de tweede treffer. Op aangeven van vleugelverdediger Lartey-Sanniez was het Sellouf die binnen kon koppen: 0-2. Daarna ging het scoren de ploeg gemakkelijker af, na een vlotlopende aanval kon Sabak tekenen voor de 0-3. Een minuut later kreeg NEC direct de kans op een vierde treffer door een verkregen penalty, nadat Sellouf gevloerd werd binnen het zestienmetergebied. Braken faalde niet en de 0-4 stond op het scorebord.

Even later volgde er een aanval opgezet door Labylle, die eindigde in een uitstekende combinatie met Braken en de linksback kon de 0-5 laag in de hoek binnen schieten: 0-5. Enkele minuten volgde er wederom een vloeiende aanval. Deze keer zette Sturing een een-tweetje op met Braken en kon de centrale verdediger zijn naam op het scoreformulier zetten: 0-6. In de slotfase maakte Sellouf zijn tweede van de avond na een knappe solo: 0-7. De keeper zat niet helemaal lekker bij een slappe poging van de flankspeler. De tweede helft was aanzienlijk beter dan de eerste helft, toen er weinig variatie te zien was in het spel.

Aanstaande dinsdag staat een oefenwedstrijd tegen SF Lotte op het programma. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Ankum, Duitsland.

Scoreverloop:
‘9 Romeny 0-1
’53 Sellouf 0-2
’62 Sabak 0-3
’63 Braken 0-4
’73 Labylle 0-5
’79 Sturing 0-6
’85 Sellouf 0-7

Opstelling NEC eerste helft: Branderhorst; Van Rooij, Bossaerts, Kvída, El Karouani; Dijkstra, Ndayishimiye, Van den Berg; Okita, Romeny, Wolters.

Opstelling NEC tweede helft: Schuurman; Lartey-Sanniez, Odenthal, Sturing, Labylle; Sabak, Oratmangoen, Overtoom; Musaba, Braken, Sellouf.

Foto: Rob Koppers