NEC heeft zaterdagavond ruim weten te winnen van PEC Zwolle. Vooral scheidsrechter Makkelie had een cruciale rol in de wedstrijd. Hij gaf NEC twee strafschopppen, die beiden werden benut door Ryan Koolwijk. Ook gaf hij PEC Zwolle twee rode kaarten, waardoor de ploeg van Art Langeler met negen man verder moest. Dankzij goals van Evander Sno en Melvin Platje eindigde de wedstrijd in 0-4.

Zwolle was nog altijd op zoek naar haar eerste overwinning van het seizoen. Deze zege zou tevens de honderste Eredivisiezege in de historie van de club zijn. NEC verloor de laatste twee duels van Ajax (1-6) en FC Twente (1-3) en drie punten waren dus meer dan welkom in Nijmegen. Zonder Bram Nuytinck, maar met Pavel Cmovs stond NEC aan de aftrap.

De thuisclub probeerde in de eerste minuten vooral gevaarlijk te worden, terwijl NEC vooral afwachtend speelde. Tot echt gevaar kwam het niet, doelman Gabor Babos had geen enkel probleem met kansen van Fred Benson en Furdjel Narsingh. De eerste grote kans was voor NEC. Na een mooie steekbal van Navarone Foor kwam Melvin Platje in scoringspositie, maar hij trapte over de bal heen.

Na ruim een kwartier spelen kwam NEC op voorsprong. Na een handsbal van Joey van den Berg ging de bal op de stip. Ryan Koolwijk faalde niet vanaf elf meter: 0-1. Hierna kreeg Narsingh een ontzettend grote kans, maar Kevin Conboy kon de bal van de lijn halen. De beslissing in de wedstrijd volgde al snel. Leon ter Wielen haalde Sören Rieks in het strafschopgebied neer en omdat het om een doorgebroken speler ging mocht Ter Wielen met een rode kaart het veld verlaten. Koolwijk scoorde zijn tweede van de avond vanaf elf meter: 0-2.

 
Na rust bracht Art Langeler zijn nieuwe spits Denni Avdic. NEC kreeg enkele goede kansen op de 0-3 en nieuwkomer Avdic kreeg ook een grote kans, maar hij zijn voet niet goed tegen de bal. Aanvoerder Van den Berg mocht even later tevens het veld verlaten, nadat hij commentaar had op scheidsrechter Makkelie kreeg hij zijn tweede gele kaart. Koolwijk legde een vrije trap af op Evander Sno en zijn schot werd van richting veranderd en belandde in het doel: 0-3.

Een paar minuten later gaf Conboy een pass op Rieks, zijn schot werd nog gepareerd door de ingevallen doelman Danny Winstjens, maar Melvin Platje schoot de bal wel binnen: 0-4. Kansen om de zege nog ruimer te maken liet NEC liggen, zelfs nadat Rick ten Voorde en Danny van den Meiracker in de ploeg kwamen.

Volgende week wordt er niet gespeeld in verband met interlandvoetbal. Op zaterdag 15 september speelt NEC een uitduel in De Koel tegen VVV-Venlo. Het duel begint om 19:45.

Wedstrijdverloop:
18’ 0-1: Koolwijk (strafschop)
29’ Rode kaart: Ter Wielen.
31’ 0-2: Koolwijk (strafschop)
55’ Rode kaart: Van den Berg
56’ 0-3: Sno.
61’ 0-4: Platje.

 
Opstellingen:
PEC Zwolle: Ter Wielen; Van Polen, Lachman, Van den Bergh, Van Hintum; Narsingh (74’ Nieveld), Broerse, Pluim, Achenteh (46’ Avdic); Mokhtar, Benson (31’ Winstjens).

NEC: Babos; Breuer, Van Eijden, Cmovs, Conboy; Sno, Koolwijk, Roorda (77’ Ten Voorde); Foor, Platje (77’ Van den Meiracker), Rieks (71’ George).
Voor foto’s klik hier.