NEC heeft zondagmiddag van De Graafschap gewonnen. Gesteund door zeshonderd supporters werd het op de Vijverberg 0-2. 
NEC kon in deze wedstrijd beschikken over de twee twijfelgevallen: Sjoerd Ars en Anthony Limbombe. Ars raakte in het bekerduel tegen de amateurs van Ajax geblesseerd en had alle moeite de wedstrijd en de verlening uit te spelen. Limbombe raakte deze week op de training geblesseerd.
Zowel NEC als De Graafschap begonnen terughoudend aan de wedstrijd. NEC slaagde er niet in om meteen vol druk te zetten op de bal, waardoor het elftal van De Graafschap zo nu en dan ruimte kreeg om gevaarlijk te worden. 
De Nijmegenaren vertoonden in de eerste helft een slordig spel. Veel combinaties mislukten en ook in de afwerkingen was NEC niet succesvol. Het was Navarone Foor, die de immer geblesseerde Paco van Moorsel verving, die in de zestiende minuut voor het eerst gevaarlijk werd voor NEC. Na een half uur spelen was het Anthony Limbombe die de score voor de Nijmegenaren opende. Het was een vrije trap net voor de achterlijn die hij wilde voorgeven op Ars, maar tegen alle verwachting in fraai in de rechter bovenhoek krulde. Ietwat tegen de verhoudingen ging NEC de rust in, zeker nadat NEC het laatste kwartier van de eerste helft weinig in te brengen had.
Na de thee kwamen beide teams onveranderd terug in het veld. De Graafschap, en met name spits Vermeij, slaagden er niet in de druk verder op te voeren en waren het aan NEC-zijde vooral Limbombe en Foor die voor dreiging zorgden. Ars moest het veld ruimen voor Kristjan Emilsson, die een zeer verdienstelijke invalbeurt had. Het was dan ook deze IJslander, die halverwege het tweede bedrijf de score voor de Nijmegenaren op 0-2 bracht. Daarna gaven de Superboeren het op. 
Aanstaande vrijdag, als NEC aantreedt tegen Almere City, kan NEC de eerste periode winnen. De Nijmegenaren hebben nu 21 punten, net zoveel als Roda JC, maar een veel beter doelsaldo.
De Graafschap – NEC 0-2 (0-1).
25. 0-1 Limbombe, 68. 0-2 Emilsson.
Scheidsrechter: Vink.
Gele kaart: Tarfi,  (De Graafschap), Daemen (NEC).
Aantal toeschouwers: 7.886.
De Graafschap: Heusinkveld; Will (67. Calvete), Pröpper,Van de Pavert, Cavlan; Lazic, Linssen, Koolhof (27. Hulst), Tarfi; Vermeij, Van Ewijk.
NEC: Smits; Appiah, Van Eijden, Haitz, Conboy; Damen, Foor (69. Mert), Breinburg; Jahanbaksh, Ars (59. Emilsson), Limbombe (82. Gravenbeek).
Foto: Rob Koppers