NEC heeft woensdagmiddag met 1-2 gewonnen op bezoek bij Feyenoord. Pedro Marques schoot de Nijmegenaren na een half uur spelen op voorsprong vanaf de strafschopstip. Feyenoord kwam via Danilo nog voor rust langszij, waarna Anthony Musaba kort na rust slordig balverlies van de koploper van de Eredivisie genadeloos afstrafte.

Beide ploegen traden om 12:30 aan met hun B-keuze, zo weet De Gelderlander. Mattijs Branderhorst mocht bij afwezigheid van Oranje-international Jasper Cillessen het doel verdedigen. Guus Gertsen en Ibrahim Cissoko vormden de linkerflank en er waren basisplaatsen voor Kas de Wit en Nils Rossen. Dat tweetal wacht samen met Gertsen nog op hun debuut in het betaalde voetbal. Naast Cillessen waren ook Andri Baldursson en Elayis Tavsan afwezig vanwege interlandverplichtingen.

Strafschoppen

Rogier Meijer gaf al zijn vaste krachten rust en liet alleen Dirk Proper en Bart van Rooij vijf minuten voor tijd nog invallen. Door de vele wisselingen aan beide kanten speelde zich een rommelige wedstrijd af in Rotterdam, maar NEC was verreweg de gevaarlijkste. De ploeg beloonde zichzelf uiteindelijk pas na een half uur via een strafschop van Marques. De spits zag niet veel later zijn collega-spits Danilo dit vanaf de andere kant ook doen: het was 1-1 bij rust.

Kort na rust bediende Cissoko Musaba op maat en de huurling van AS Monaco faalde oog-in-oog met Ryan Marchiano niet: 1-2. Die voorsprong hield NEC vrij eenvoudig vast, want alleen op een inzet van Ezequiel Bullaude moest aanvoerder Branderhorst gestrekt naar de hoek.

Sandler en Verdonk

Oud-Feyenoorders Calvin Verdonk en Philippe Sandler waren er allebei niet bij in Rotterdam. Het duo kampt al enkele weken met kleine blessures, maar is op de weg terug. Dinsdag meldden zij zich alweer op het veld. De verwachting is dat zij zich in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen PSV op zaterdag 1 april weer bij de groep voegen.

Scoreverloop:
0-1 Marques (pen.)
1-1 Danilo (pen.)
1-2 Musaba

Opstelling Feyenoord: Marciano; Benita, Kasanwirjo, Rasmussen, Candelaria (46’ Van der Zeeuw); Taabouni, Bullaude, Danilo; Dilrosun (84’ Amyn), Paixão, Idrissi (46’ Zechiël)

Opstelling NEC: Branderhorst; Bronkhorst (85. Van Rooij), Lartey Sanniez, Kramer, Gertsen (64. Cox); Rossen (64. Streng), Bruijn, De Wit (64. Maas); Musaba, Marques, Cissoko (84. Proper)

Foto: Orange Pictures