NEC heeft zaterdagavond op bezoek bij VVV knap met 0-2 gewonnen. Doelpunten van Leroy George voor rust en Lasse Schöne erna zorgden voor de tweede opeenvolgende zege, na de winst op titelkandidaat FC Twente vorig weekend. 
NEC wist voorafgaand aan het duel in De Koel dat de punten op verschillende fronten broodnodig waren. Aan de ene kant om de ploegen, waaronder de tegenstander uit Venlo, onder zich van het lijf te houden. Anderzijds zouden de Nijmegenaren bij een goed resultaat zaterdagavond – en wedstrijden tegen directe concurrenten NAC, De Graafschap en Excelsior in het verschiet – zowaar de plaatsen voor play offs voor Europees voetbal in het verschiet krijgen.
De ploeg van Alex Pastoor leek zich in Venlo bewust van de belangen en was in de eerste fase van de wedstrijd meteen de bovenliggende partij. Kansen waren er al snel voor Ryan Koolwijk, die achter voormalig NEC-doelman Dennis Gentenaar de paal raakte en Navarone Foor. Ook was er een mooie kans voor Genero Zeefuik na zwak ingrijpen van een andere ex-NEC’er aan Limburgse zijde, Jeffrey Leiwakabessy. VVV deed wat terug in de persoon van Danny Holla die een vrije trap op de vuisten van Gabor Babos schoot. Verder had het centrale verdedigingsduo Nuytinck-Van Eijden, dat in Venlo in ere hersteld was na respectievelijk een blessure en schorsing, niet veel te duchten van de thuisploeg. Alleen rechtsback Nathaniel Will had grote moeite met de rappe Yanic Wildschut.

Na de leuke openingsfase speelde alles zich zo rond het half uur eigenlijk voornamelijk af in de buurt de middellijn. Hoogtepunt was in die fase een schotje voorlangs van Kevin Conboy na doorkoppen van Koolwijk. Het duurde tot de 38e minuut tot er weer echt iets gebeurde maar toen was het ook meteen raak. Lasse Schöne speelde Koolwijk, randje buitenspel, aan en die stond zomaar opeens oog in oog stond met Gentenaar. Leroy George was meegelopen en kon de bal na een simpel tikje opzij van Koolwijk met links binnenlopen: 0-1.
Na de rust was NEC na een minuut of vier meteen wakker. Wildschut snelde weer eens langs Will en bereikt Marcel Meeuwis. Die zag zijn schot nog geblokt worden maar Cullen kon vervolgens vrij aanleggen. Babos kwam echter prima zijn doel uit en voorkwam zo de gelijkmaker. Daarna kende de Hongaar eigenlijk geen moment meer van rust. Steeds weer doemde het geel-zwart op voor de ogen van de sluitpost die onlangs zijn contract bij NEC met een jaar verlengde. Dat NEC de tweede goal van de wedstrijd maakte, kwam dan ook wel een beetje als een verrassing. In de 73e minuut fopte Foor met een mooie lichaamsbeweging tegenstander Fleuren en bereikte vervolgens met een prachtige pass invaller Nick van der Velden op de rechterkant. Deze vond Schöne die na een combinatie door de lucht met Zeefuik vrij kwam. De Deen bleef kalm en schoot in zijn 99e duel voor NEC knap raak via de binnenkant van de paal.
Het bleek de beslissing van het vermakelijke duel in Venlo. Door de winst neemt NEC voorlopig weer even afstand van de degradatieplaatsen en kan het zelfs stiekem kijken naar de plaatsen die uiteindelijk recht geven op de play offs voor Europees voetbal.