NEC heeft zaterdag de eerste oefenwedstrijd van het seizoen gewonnen. Tegen Galacticos Academy werd het 8-0. De tegenstander uit Engeland bleek van een matig niveau en de score had eigenlijk nog hoger uit kunnen vallen.

NEC zou zaterdag eigenlijk tegen Longa’30 spelen, maar de hoofdklasser zegde geheel terecht af in verband met een sterfgeval. De Nijmegenaren zochten vervolgens naar een nieuwe tegenstander en dat werd het onbekende Galacticos Academy, een elftal uit Engeland. Het niveau van de ploeg was vooraf lastig in te schatten, maar bleek niet heel hoog. NEC stond onder toeziend oog van Edgar Barreto al na vijf minuten op een 2-0 voorsprong. Ayman Sellouf schoot raak na een voorzet van Bart van Rooij en debutant Anton Fase zorgde voor de 2-0.

Scoreverloop:
2′ 1-0: Sellouf.
5′ 2-0: Fase.
13′ 3-0: El Karouani.
18′ 4-0: Sellouf.
48′ 5-0: Tavsan.
57′ 6-0: Okita.
73′ 7-0: Odenthal.
82′ 8-0: Okita.
 
Opstelling NEC eerste helft: Alblas; Van Rooij, Van Eijden, Bukusu, El Karouani; Bruijn, Van Ottele, Beekman; Fase, Romeny, Sellouf.

Opstelling NEC tweede helft: Alblas; Van Rooij (71′ Van Ottele), Odenthal, Rebergen, El Karouani (71′ Sellouf); Sturing, Van der Sluijs, Proper; Tavsan, Velikonja, Okita.

Foto’s: Rob Koppers