NEC heeft vrijdag de thuiswedstrijd tegen NAC Breda met 4-2 gewonnen. Door de winst stijgt NEC naar de elfde plek in de Eredivisie. Het team uit Nijmegen heeft nu 25 punten uit 22 wedstrijden. NAC staat zesde met 33 punten uit 23 duels.
NAC ging goed van start, Anthony Lurling zorgde voor dreiging. Toch was het NEC dat op voorsprong kwam. De score werd geopend door Bram Nuytinck. De aanvaller kopte een hoekschop van Jeffrey Sarpong in. Amper vijf minuten later kwam de stand weer gelijk. Ferne Snoyl maakte na een vrije trap de 1-1.
Vier minuten later kwam de ploeg van Robert Maaskant op voorsprong 1-2. Lurling maakte het doelpunt. De 2-2 leek een kopie van het eerste doelpunt van de wedstrijd. Nuytinck kopte een hoekschop van Sarpong binnen.
In de tweede helft werd het al snel 3-2. Arek Radomski scoorde na een pass vanuit het middenveld. De stand werd bepaald door Patrick Pothuizen. Hij kopte een half uur voor tijd de 4-2 binnen. (Novum)