NEC heeft zaterdagavond een hele belangrijke overwinning geboekt op RKC Waalwijk. De Brabanders, waar Remy Amieux en Evander Sno in de basis begonnen, werden met 1-3 verslagen, waardoor NEC zijn eerste uitwedstrijd sinds 22 februari van het vorige jaar heeft gewonnen.
Na één minuut was NEC al dicht bij de goal, maar Alireza Jahanbakhsh raakte de paal. De eerste kans van RKC was echter wel meteen raak. Het was Romeo Castelen, die de bal langs Johnsson schoot. NEC gaf echter niet op en raakte opnieuw het houtwerk via Kevin Conboy.
De derde grote kans van de Nijmegaren was wel raak. Uit een vrije trap kopte Michael Higdon de bal naar Rens van Eijden. De centrale verdediger kreeg de bal met een beetje geluk bij Navarone Foor. De middenvelder van Molukse afkomst schoot hard in het dak van het doel.
Vijf minuten voor de theepauze kwam NEC opnieuw uit een vrije trap tot scoren. Ryan Koolwijk mikte de bal op het hoofd van de nieuweling Lasse Nielsen en de Deense centrale verdediger kopte de bal in de verre hoek.
Na rust werd RKC weer wat sterker, maar tot grote kansen leidde het niet. Eén keer moest Van Eijden zich voor een leeg doel gooien, om het schot van een RKC’er te kunnen afwenden. Daarna kwam Victor Palsson er in, om wat rust te creëren. De controlerende middenvelder, die twee maanden geblesseerd was, verving Samuel Stefanik.
De 1-3 viel twintig minuten voor tijd. Na een uitbraak van Foor, gaf Sören Rieks een voorzet op Michael Higdon. De spits had wat tijd nodig, maar scoorde uiteindelijk alsnog zijn negende treffer van het seizoen. Hierdoor stijgt NEC naar de vijftiende plek, dus boven de degradatiestreep.
Opstelling NEC: Kalle Johnsson; Marnick Vermijl, Rens van Eijden, Lasse Nielsen, Kevin Conboy (88’ Jeffrey Leiwakabessy); Ryan Koolwijk, Navarone Foor, Samuel Stefanik (53’ Victor Palsson); Sören Rieks, Michael Higdon, Alireza Jahanbakhsh (90’ Cristoph Hemlein).
Scoreverloop:
6’ Romeo Castelen 1-0
25’ Navarone Foor 1-1
40’ Lasse Nielsen 1-2
72’ Michael Higdon 1-3