Voetbalclub NEC blijft in de toekomst zeker in het Goffertstadion spelen. De club mag daar ook een tweede tribunering bouwen. Dat heeft een vrijwel unanieme raad woensdag uitgesproken. Alleen het raadslid Jo Janssen wil de eredivisieclub verplaatsen.
De besluitvorming over de tweede ring volgt overigens eind dit jaar, begin 2010. Dan neemt de raad ook een voorlopig besluit over de plek van de nieuwe topsporthallen voor de Nijmeegse zaalsportclubs met de daaraan gekoppelde medische en onderwijsvoorzieningen van het CWZ, Radboud, Maartenskliniek en de hogeschool.
Woensdag gaf de raad aan wethouder Depla opdracht drie opties voor dit Huis van de Topsport en Innovatiepark uit te zoeken. Alles bij de Goffert, of de bouw van topsporthallen met de medische en onderwijsclusters op de plek van de Jan Massinkhal of Jonkerbosplein. De derde optie is de vestiging van het Huis van de Topsport op de DSB-locatie langs de Nieuwe Dukenburgseweg. En in dat laatste geval eventueel met alle trainingsfaciliteiten voor NEC.