Vorige week woensdag sprak de Nijmeegse gemeenteraad zich vrijwel unaniem uit voor handhaving van NEC op de Goffert. NEC is blij met de brede politieke steun voor behoud van het stadion in het volkspark en gaat nu verder met de concretisering van de plannen. NEC streeft naar een volledige ontwikkeling van het Topsport en Innovatiepark op de Goffertlocatie en hoopt ook bij de ontwikkeling hiervan in zowel concretisering als financiering wederom op brede politieke steun te kunnen rekenen.
Onze club mag op de Goffert dan uitbreiden, de besluitvorming over de tweede ring volgt overigens eind dit jaar, begin 2010. Dan neemt de raad ook een voorlopig besluit over de plek van de nieuwe topsporthallen voor de Nijmeegse zaalsportclubs met de daaraan gekoppelde medische en onderwijsvoorzieningen van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, de Radboud, de Maartenskliniek en de Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Woensdag gaf de raad aan wethouder Paul Depla opdracht drie opties voor het Topsport en Innovatiepark uit te zoeken. Alles bij de Goffert, of de bouw van topsporthallen met de medische en onderwijsclusters op de plek van de Jan Massinkhal of Jonkerbosplein. De derde optie is de vestiging van het Huis van de Topsport op de DSB-locatie langs de Nieuwe Dukenburgseweg. En in dat laatste geval eventueel met alle trainingsfaciliteiten voor NEC.

Zoals eerder gemeld streeft NEC de collectiviteitgedachte van het Topsport en Innovatiepark op de Goffertlocatie na en is de optie "Alles bij de Goffert" de meeste wenselijke optie vanuit de betaald voetbal organisatie.
Bron: NEC-Nijmegen.nl