NEC heeft De Graafschap in eigen huis niet weten te verslaan. Ondanks een vroeg doelpunt van Achahbar speelde de ploeg met 1-1 gelijk tegen de Doetinchemmers.

In de basisopstelling begonnen twee andere namen ten opzichte van de wedstrijd tegen SC Cambuur. Vanwege interlandverplichtingen ontbraken Ferdi Kadioglu en Arnaut Groeneveld. Zij werden vervangen door Jari Schuurman en Mohamed Rayhi. Laatstgenoemde keerde tevens terug van enig blessureleed. De achterstand op koploper Jong Ajax bedroeg voor de wedstrijd 1 punt.

Al na twee minuten spelen opende NEC de score, na een voorzet van vleugelaanvaller Langil is het Achahbar die kon binnenschieten. Nog geen minuut later kwam de Graafschap alweer op gelijke hoogte, door een goal van El Jebli. In de alles behalve saaie openingsfase, waren het de Superboeren die er feller opzaten. Na ruim tien minuten spelen kreeg Schuurman de bal perfect aangespeeld en kon op de keeper af, maakte een mooie actie, maar hij verzuimde te scoren. Halverwege de eerste helft ging het redelijk gelijk op. Aan beide kanten vielen er kleine kansen. Doelman Joris Delle schoof de bal zo in de voeten van El Jebli, wat uiteindelijk goed afliep voor NEC, de bal ging hoog over. Op de meeste momenten ontbrak het bij NEC aan scherpte. Na een half uur spelen leek de Graafschap met Tissoudali een grote kans te creëren, maar Golla greep goed in. Later was het wederom Schuurman die aan de andere kant een op een met de keeper kwam, maar hij raakte de bal niet goed en dat resulteerde dus niet in een doelpunt voor de Nijmegenaren. Daarna volgde opnieuw een grote kans voor de ploeg uit Doetinchem, na balverlies van Rayhi, schoot El Jebli op de paal. De eerste helft was een vermakelijke, maar aan de kant van NEC  een erg slordige.

NEC ging op hetzelfde stokje verder in de tweede helft. Het leedde veel balverlies en creëerde geen grote kansen. Na ongeveer een uur spelen gaf Verdonk de bal voor maar Achahbar deze kans niet te benutten. Richting de slotfase van de wedstrijd was het Jansen die een uitgelezen kans kreeg om NEC op voorsprong te zetten, maar hij mistte. Enkele seconden later was het Langil die de lat raakte en dus bleef NEC nog steeds hikken op een gelijke stand. In de laatste minuut van de officiele speeltijd kreeg De Graafschap een grote kans voor open doel, deze wist NEC ternauwernood weg te werken.

Zo weet NEC uiteindelijk niet de volle buit te pakken in eigen huis. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen FC Eindhoven.

Scoreverloop:
‘3 Achahbar 1-0
‘4 El Jebli 1-1

Scheidsrechter: Bas Nijhuis

Toeschouwers: 11.402

Opstelling NEC: Delle; Joppen (’67 Heinloth), Sturing, Golla, Verdonk; Dijkstra, Schuurman (’71 Braken), Breinburg; Langil, Achahbar, Rayhi (’58 Jansen).

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Schoop, Van Diermen, Straalman, Tutuarima; Olijve (’79 Receveur), Diemers, Klaasen; Van Mieghem, Tissoudali (’69 Burgzorg), El Jebli (’85 Ars).

Foto: Rob Koppers