Ook de vierde oefenwedstrijd van de voorbereiding heeft NEC gewonnen. Tegen Al-Taawoun uit Saoedi-Arabië won NEC uiteindelijk met 3-1.

De club uit Saoedi-Arabië begon fel aan het duel en jaagde de Nijmegenaren flink af. Dat duurde vijf minuten, waarna NEC de overhand nam. Dat resulteerde al vrij snel in een voorsprong voor de ploeg van Rogier Meijer. Na een prachtige aanval was het uiteindelijk Magnus Mattsson die na een voorzet van Calvin Verdonk de bal knap binnenschoot. Een paar minuten later was het een van richting veranderd schot van Dirk Proper die de voorsprong verdubbelde.

Daarna nam NEC wat gas terug en nam de druk van Al-Taawoun toe. Dat resulteerde ook in de aansluitingstreffer. Een fout in de opbouw van NEC zorgde ervoor dat Al-Taawoun kon overnemen en hun spits vrij voor Jasper Cillessen kon zetten: 2-1. In het vervolg van de eerste helft gebeurde er weinig en dus ging NEC rusten met een voorsprong.

Weinig enerverende tweede helft

Na rust was het NEC dat al snel de overhand pakte. Uit een corner was het invaller Daan Maas die de 3-1 binnenkopte. Daarna kwam het spelbeeld van net voor rust weer terug. Al-Taawoun had veel de bal en NEC leek het wel prima te vinden. In het restant van het duel gebeurde er weinig meer en dus werd ook de vierde oefenwedstrijd winnend afgesloten door NEC. Volgende week spelen de Nijmegenaren op vrijdag een oefenwedstrijd tegen het Italiaanse Venezia.

Opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Ross (45′ Maas), Nuytinck (45′ Baas), Verdonk; Proper (45′ Gonzalez), Mattsson, Schöne (75′ Netten); Hansen (45′ Tavsan), Marques, Olden Larsen (60′ Rossen).

Foto: Rob Koppers