NEC heeft in het eigen Goffertstadion met 0-1 verloren van directe degradatieconcurrent Excelsior. Mike van Duinen was goed voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Na afloop van de wedstrijd zag de situatie er voor NEC heel slecht uit. 

Voor NEC was de thuiswedstrijd tegen Excelsior misschien wel de belangrijkste wedstrijd van de wedstrijd. Met een achterstand van twee punten op de veilige vijftiende plek was een driepunter van groot belang. Het gevecht moest wel gewonnen worden zonder aanvoerder Gregor Breinburg en buitenspeler Mohamed Rayhi. Beide spelers moesten vanaf de tribune geschorst toekijken. 

Excelsior-aanvoerder Ryan Koolwijk keerde terug in het stadion waarin hij drie seizoenen geleden naar de Jupiler League degradeerde. Dat stond ook drie jaar later op het spel in de Goffert. In de basiself vervingen Ali Messaoud en Arnaut Groeneveld de bovengenoemde geschorsten. 

NEC begon fel en aanvallend aan het duel, maar toen dat na twintig minuten nog geen grote kans had opgeleverd, verloor het die agressiviteit. Excelsior kreeg vervolgens twee grote kansen uit corners, maar was niet scherp bij de afronding. Daarna was het de beurt aan NEC om, gesteund door het thuispubliek, opnieuw het doel van Warner Hahn te bestormen. Echt grote kansen leverde het niet op, het afstandsschot van Julian von Haacke kwam het dichtste bij, maar zijn bal vloog over.

In de tweede helft ging het fout bij NEC. Op het moment dat Kevin Mayi en Ferdi Kadiogu Jay-Roy Grot en Groeneveld af kwamen lossen, kopte Mike van Duinen een voorzet van Khalid Karami binnen. Daarna was NEC amper bij machte om goede aanvallen in elkaar te zetten. Het ‘schaam je kapot’ klonk na afloop over de tribunes. 

Met nog twee wedstrijden te gaan moet NEC nog minstens twee punten pakken om nummer 15 Roda JC, dat morgen nog in actie komt tegen FC Utrecht, te passeren op de ranglijst. Excelsior is met vijf punten meer al bijna uit beeld voor NEC.

Scoreverloop:
58′ Mike van Duinen (Khalid Karami) 0-1

Gele kaarten: Bikel, Golla, Von Haacke (NEC), De Wijs (Excelsior)

Scheidsrechter: Björn Kuipers

Opstelling NEC: Joris Delle; Michael Heinloth, Robin Buwalda (76′ Jordan Larsson), Dario Dumic, Wojciech Golla, André Fomitschow; Janio Bikel, Ali Messaoud, Julian von Haacke; Jay-Roy Grot (59′ Kevin Mayi), Arnaut Groeneveld (59′ Ferdi Kadioglu).

Opstelling Excelsior: Warner Hahn; Khalid Karami, Henrico Drost, Jordy de Wijs, Milan Massop; Ryan Koolwijk, Fredy Ribeiro, Jeffrey Fortes; Nigel Hasselbaink (78′ Luigi Bruins), Mike van Duinen (84′ Anaour Hadouir), Stanley Elbers (89′ Terrell Ondaan).